Як почистити подушку від жовтих плям - лайфхак для господинь

Ковдри та подушки - предмети, яких ви торкаєтеся під час сну, а значить, вони повинні бути такими ж чистими, як і постільна білизна. Незалежно від того, з чого зроблена ваша подушка, чистити її потрібно регулярно, передають Патріоти України.

Як відіпрати жовті плями на наволочці або подушці

Перед тим, як прати подушку, переконайтеся, що на ній немає застарілих плям. Якщо все-таки такі є, краще видалити їх, а вже потім приступати до прання подушки. Зробити це можна кількома способами:

  • 0.5 склянки соди і 0.5 склянки оцту змішати, вилити у відсік для порошку, запустити прання;
  • 1 склянку миючого для посуду, 1 склянку порошку і 1 склянку відбілювача змішати, розчинити в тазу з теплою водою, помістити туди подушку на 30 хвилин, потім випрати в машинці;
  • 1 склянку перекису і 0.5 склянки лимонного соку змішати, розчинити в тазу з теплою водою, залишити там подушку на 1 годину, потім випрати в машинці;
  • 0.5 склянки соди і 10 крапель ефірного масла чайного дерева змішати, нанести на плями, залишити на 1 годину, потім потерти щіткою і випрати подушку в машинці.

Для того, щоб продовжити термін служби подушки і уникнути забруднень, чистіть її мінімум двічі на рік або раз на рік віддавайте в хімчистку. Якщо ви не хочете цього робити, то раз на 3-4 роки купуйте нові подушки.

Як чистять пір'яні подушки - докладна інструкція

Важливо розуміти, що пір'яні подушки мають свій термін служби - не довше 6 років. По закінчення цього часу пух в подушках потрібно міняти, але це не означає, що всі шість років можна ігнорувати чистку. Якщо не прати такі подушки, то пір'я збиваються, а всередині наповнювача починають розмножуватися шкідливі бактерії.

Причина цього - волога, яку виділяє людське тіло під час сну, а пір'я - прекрасне середовище для розмноження мікроорганізмів. До того ж, всередині нього накопичується пил, яка обов'язково стане причиною алергії.

Якщо ви хочете випрати подушку руками, дотримуйтесь інструкції:

  • наповнити таз або ванну теплою водою, додати миючий засіб;
  • розпороти подушку і висипати пір'я в мильну воду;
  • залишити на кілька годин, щоб весь бруд і пил залишилися у воді;
  • злити брудну воду і прополоскати пір'я, повторивши процедуру кілька разів;
  • викласти пір'я в мішки з марлі або ситцю, віджати, залишити сушитися, періодично струшуючи їх.

Коли процес буде закінчено, а пір'я висохнуть, їх потрібно перекласти в нову подушку і зашити вільний край.

Якщо вам цікаво, як випрати пір'яну подушку не розпоруючи, то відповідь проста - помістіть подушку в машинку, включіть делікатний режим і поставте температуру 30-40°C. Якщо подушки дуже брудні, то можна випрати їх двічі. Віджимати також дозволено - так пір'я висохнуть швидше, а сама подушка стане набагато легше.

Як почистити подушки з синтепону - перевірений метод

Випрати синтепонову подушку оптимально в машинці - ручне прання не зможе забезпечити ретельне позбавлення від бруду і плям. Для того, щоб очистити подушку з синтепону, просто покладіть її в барабан машинки, додайте гелевий порошок, поставте делікатний режим з мінімальною кількістю обертів. Віджимати синтепонову подушку не потрібно, інакше наповнювач всередині може зібратися в ком. Краще після закінчення прання дістати її з машинки і залишити сушитися на відкритому просторі з хорошою циркуляцією повітря.

Лише спробуйте! Як приготувати ароматний та смачний картопляний хліб

неділя, 5 травень 2024, 12:09

Хліб з картоплі - поживно та смачно. Цей рецепт може стати ще одним цінним надбанням у вашій кулінарній книзі. Зробіть собі і близьким приємне - спечіть картопляний хліб, передають Патріоти України. Для приготування знадобляться наступні інгредієнти:. ...

Куди там ресторанній! Картопля по-селянськи в духовці, яку кожен зможе приготувати

неділя, 5 травень 2024, 11:15

Приготувати картоплю по-селянськи не є складним завданням. Потрібно тільки мати натхнення та трохи продуктів, щоб зробити смачну закуску або гарнір до вечері, передають Патріоти України. Для приготування знадобляться наступні продукти:. Картоплю вимийт...