Як пом'якшити жорстку яловичину: Хитрий секрет - і від тарілки за вуха не відтягнеш


Яловичина широко використовується в кухнях різних народів. Відомо, що людство вживало яловичину ще з доісторичних часів, передають Патріоти України.

Давно відомо і те, що яловичина є джерелом високоякісного білка і поживних речовин. Однак одним з найбільших особливостей є те, що яловичина часто буває досить жорсткою. Як зробити щоб м'ясо було м'яким і соковитим – це питання часто виникає при приготуванні яловичини.

Що зробити щоб яловичина не була гумовою

Якщо ви хочете розм'якшити жорстке яловиче м'ясо, можна вдатися до перевіреного способу – створіть своєрідну водяну баню.

Порядок дій:

  • яловиче м'ясо викладіть на друшляк і помістіть над киплячою водою в каструлі;
  • м'ясо стане м'якше і соковитіше, адже воно вбере вологу;
  • час приготування м'яса від 15 до 45 хвилин (закінчіть приготування, спробувавши яловичину на смак).

Що робити якщо яловичина тверда

Є відразу кілька перевірених способів розм'якшення яловичини. Спробуйте зробити своєрідний маринад:

  • у шматку яловичини зробіть невеликі надрізи;
  • помістіть м'ясо в ємність і збризніть оцтом, а також посипте нарізаною цибулею;
  • залиште "маринад" в холодильнику на 1-2 години.

Також може стати в нагоді ще один простий спосіб. Може згодитися звичайна гірчиця - обмажте шматок м'яса з усіх боків. Через деякий час гірчиця розпушить м'ясо, правда залишиться гірчичний аромат

Що робити якщо м'ясо вийшло жорстке

Нерідко бувають випадки, коли після приготування м'ясо залишається твердим. Для його розм'якшення можна додатково його протушкувати, використовуючи соус (його можна приготувати з червоного сухого вина або винного оцту). Підготовленою сумішшю залийте м'ясо і відправте в духовку. Крім розм'якшення, соус додасть неповторний тонкий присмак.

Що зробити щоб яловичина була м'якою при варінні

Варто враховувати, що м'якості і соковитості м'яса додасть кілька простих дій:

  • не поспішайте відразу солити бульйон, в якому готується яловичина;
  • сіль рекомендується додати в кінці приготування (приблизно хвилин за 10 до готовності);
  • не варто відразу діставати яловичину з бульйону (м'ясо рекомендується залишити на півгодини в бульйоні).

Як зробити яловичину м'якою при тушкуванні

Не забудьте, що перед тушкуванням яловичину слід порізати на невеликі шматки, приблизно по 3-4 см.М'ясо викладіть на розігріту сковороду і обсмажте на швидкому вогні до хвилини до появи характерної скоринки на м'ясі. Потім можна приступати до тушкування: для цього м'ясо викладіть в спеціальне пристосування (казанок або сотейник), потім додайте гарячу воду і тушкуйте до готовності.


Це може здивувати! Як досвідчені господині використовують рідину з зеленого консервованого горошку

неділя, 8 грудень 2024, 11:13

Консервований горошок використовується в процесі приготування салатів, гарнірів та супів. А ось рідина, яка доверху заповнює банку з горошком, найчастіше виливається прямо в раковину. І дарма – адже в ній міститься стільки ж поживних речовин, як і в са...

Розставлено крапки "і": Чи можна кожного дня мити голову

неділя, 8 грудень 2024, 10:56

Суперечки про те, як часто потрібно мити голову, не вщухають уже багато років. Одні люди переконані, що їхньому волоссю найкраще підходить миття раз на три чи навіть чотири дні, тоді як інші не уявляють, як можна прожити бодай 24 години без шампуню, пе...