Як посилити прийом сигналу на телефоні - прості способи, які допоможуть забути про поганий зв'язок

Сьогодні мобільний телефон є у кожної людини. Мобільник допомагає нам підтримувати зв'язок з близькими і друзями. У багатьох людей є смартфони, які використовуються не тільки для спілкування, але і для безлічі інших функцій, таких як можливість вийти в інтернет, передають Патріоти України.

Тому небажано допускати ситуацій, коли барахлить зв'язок. Щоб дізнатися, як посилити сигнал мобільного зв'язку в домашніх умовах, потрібно спробувати скористатися простими порадами для вирішення актуальної в наш час проблеми.

Чому слабкий сигнал мережі

Зв'язок псується найчастіше через погане покриття, оскільки ретранслюючі вишки часто знаходяться далеко. Жителі невеликих міст і сіл, які далеко від великих населених пунктів, добре знайомі з такою проблемою. У віддаленій місцевості проживає менше людей, тому оператори можуть не піклуватися про встановлення потужних ретрансляторів, адже це для них нерентабельно. За такої обстановки часом сигнал може бути нестабільним, або ж і зовсім стабільно відсутнім.

Серед інших причин – особливості рельєфу місцевості, розташування високовольтних ліній електропередач, густота лісопосадок та інші перешкоди для сигналу. У самому будинку перешкоди можуть бути від роботи мікрохвильової печі або іншої домашньої техніки, що працює в діапазоні НВЧ.

Буває, що споруди і конструкції розташовані в низині, і тоді смартфон знаходиться нижче рівня землі, тому і втрачається зв'язок. Занадто товсті стіни або ж металева обробка фасадів просто не пропускають радіосигнал. Крім того, можуть виникнути проблеми з налаштуваннями базової станції. Краще попросити оператора провести перенастроювання, щоб вирішити проблеми зі зв'язком.

Як посилити сигнал мобільної мережі в домашніх умовах

Коли смартфон виходить з ладу, сигнал починає псуватися, або взагалі відсутній. Збій може статися через проблеми з програмним забезпеченням, потраплянням вологи в телефон і подальшої поломки деталей або антени. Можливо, хорошому сигналу заважає металевий корпус смартфона або занадто щільний чохол.

Можна спробувати вирішити проблему самостійно. Якщо телефон легко розбирається, відкрийте його і акуратно подивіться, чи прилягають контакти щільно до шлейфу, і чи немає там якихось видимих пошкоджень. Однак самостійно краще жодних дій не робити і віднести телефон в ремонт до сервісного центру. Особливо, коли він ще на гарантії.

В Україні працює національний роумінг. Не виключено, що у вашого оператора виникли певні неполадки. Тоді спробуйте переключитися на іншого доступного оператора. В цьому випадку, ймовірно, відразу з'ясується, що проблема не пов'язана з апаратною частиною смартфона.

Як посилити сигнал стільникового зв'язку підручними засобами

Для того щоб налагодити стабільний прийом сигналу стільникового зв'язку за містом, можна самостійно зробити підсилювач. В такому випадку вдасться не просто поліпшити технічні функції самого підсилювача, але і підвищити можливості ретрансляції. Причому, в залежності від моделі вашого смартфона, в якості підсилювача можна використовувати різні предмети побуту.

Наприклад, це може бути маленький відрізок ізольованою дроту, яку слід направити в порт діагностики. Або можна взяти спеціальний стікер у вигляді квадратної наклейки, на якому є декілька металевих доріжок.Також підійде маленький шматок фольги з вашої кухні, треба розташувати його дуже близько до антени.

Однак найефективнішим способом стане поліпшення сигналу модему. З модему знімається корпус, а навколо стандартної антени вашого смартфона намотується 5 витків дроту з міді. Другий кінець дроту приєднується до самостійно зробленої антени - мова йде про алюмінієву банку. Вона повинна бути з обрізаної верхньою частиною і зримо нагадувати "ромашку".

Як поліпшити сигнал стільникового зв'язку за допомогою репітера

Часто отримання стійкої мобільного зв'язку в селищі або на дачі вимагає додаткових витрат. Знадобиться антена або ж репітер, куплений в магазині. Вам потрібно буде придбати наступний набір.

GSM Репітер - прилад, функції якого полягають в повторенні і посиленні сигналу стільникового зв'язку. Моделі відрізняються в залежності від коефіцієнта збільшення і діапазонів частоти, Також потрібно купити зовнішню антену - вона буде приймати і передавати радіосигнал з на репітер і назад.

Внутрішня антена GSM буде потрібна, щоб був прийом пристроїв користувачів. Не забудьте придбати шнур-кабель, який буде з'єднувати все перераховане вище обладнання. Знадобиться і дільник потужності, його слід використовувати під час підключення до репітера.

Як встановити і налаштувати репітер для посилення зв'язку

В першу чергу, знайдіть оптимальне місце, де буде розташована зовнішня антена GSM. Це повинна бути локація, в якій пікова потужність сигналу. Її краще поставити над будівлею, щоб не було перешкод для сигналу. Головне не забувати, що антена повинна бути нижче громовідводу, оскільки, найчастіше, прилади не забезпечені механізмом захисту від зовнішніх електричних пошкоджень.

Після цього діємо за інструкцією. Установка репітера не вимагає будь-яких специфічних знань і навичок – він кріпиться на стіні саморізами. Відстань від внутрішньої до зовнішньої антени має бути не менше 10 метрів. Якщо стіни розділені бетоном, відстань можна зменшити.

Кабель, який підключений до зовнішньої антени, приєднується до інших пристроїв підсилювача сигналу. Треба обов'язково перевірити, чи правильно встановлені і підключені GSM антени, після чого вже вмикається живлення.

У підсумку, як відбувається в більшості випадків, ретранслятор вже готовий до використання. Бувають моделі, які потрібно ще донастроювати. Однак, якщо немає спеціальних навичок, краще вибирати обладнання, яке відразу буде готове до роботи.

Не робіть так! ТОП-2 продукти, які не можна додавати у фарш для котлет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:13

Важко знайти господиню, яка ніколи не займалася виготовленням котлет. Справа в тому, що ця м’ясна страва є неймовірно апетитною та поживною. Її люблять гурмани різного віку. І все ж любителі поїсти далеко не завжди задоволені домашніми котлетами, перед...

От у чому секрет! Навіщо під час варіння бульйону досвідчені господині додають оцет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:15

Зазвичай бульйон з’являється у нашому раціоні в основному для того, щоб покращити стан здоров’я, передають Патріоти України. Ця страва вважається неймовірно корисною. Тому бульйон часто входить у рекомендації дієтичного харчування, а також допомагає шв...