Навіть найякісніша кава з часом втрачає свої смакові якості. Особливо, якщо забувати щільно закривати упаковку, або зберігати продукт у невідповідних умовах, передають Патріоти України.
Каву в зернах і мелену можна зберігати до 5 років. Насправді ж виявляється, що після відкриття пачки напій дуже швидко втрачає свій аромат та смак. Кавомани знайшли способи, як освіжити каву, що залежалася.
Якщо кавові зерна більше не видають аромату, спробуйте покласти їх у ємність і залити холодною кип’яченою водою на пів години. Потім злити воду і вкласти зерна на деко, після чого відправити на 10 хвилин в духовку, розігріту до 180 градусів.Завдяки цій хитрості кавовим зернам повернеться початковий аромат та смак.
Як і у випадку із зернами, каву потрібно прогріти. Для цього висипте її на сковороду, додайте трохи солі та прогрійте 5 хвилин. Аромат та смак кави значно покращиться.
Також стару мелену каву можна реанімувати, пересипавши її в ємність, яка щільно закривається і додавши до неї пару шматочків темного шоколаду. Або під час заварювання додайте в турку з готовим напоєм третину чайної ложки какао. Це також покращить смак старої кави.
Для того, щоб кава не втрачала свої якості, щільно закривайте упаковування з нею за допомогою затискачів. Ще краще зберігати її в скляній або металевій упаковці, яка щільно закривається.
Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...
Православне свято 22 листопада за новим календарем (5 грудня за старим) - день пам'яті святителя Прокопія, який володів даром чудотворення і привів у християнську віру чимало людей (У народі - Прокоп'єв день, - Патріоти України). Українські віряни тако...