У більшості людей найтепліші кулінарні спогади пов’язані зі стравами, які готували бабусі чи кухарі у дитячому садку, передають Патріоти України.
Часто господині намагаються відтворити на домашній кухні такий самий омлет, як колись їли або бачили в дитячому садку. Але знятий зі сковороди омлет осідає.
Насправді жодного секретного інгредієнта у рецептурі немає. Щоправда, є кілька хитрощів.
Щоб досягти пористої структури майбутнього омлету, не потрібно збивати яйця до пишної піни.
Слід озброїтися виделкою та легкими, але інтенсивними рухами перемішати яйця.
Форму потрібно вибирати високу, але не надто широку, щоб шар готової суміші височів, а не розтікався.
А готувати його треба у духовці.
Складові
Як готувати
Найкраще використовувати для омлета лише свіжі яйця.
Їх потрібно розбити в глибоку миску і розмішати виделкою. Міксер, блендер чи вінчик зіб’ють яйця, а нам це не потрібно.
Потім потрібно додати молоко, сіль і трохи меленого перцю, після чого знову ретельно перемішати виделкою суміш.
Запікати омлет потрібно в духовці, яку слід прогріти до 200 °C.
Форму потрібно змастити вершковим маслом.
Виливаємо суміш у форму та відправляємо її в розігріту духовку на 20 хвилин. За готовністю омлет потрібно змастити вершковим маслом.
Після того, як страва охолоне, омлет потрібно розділити на порції та прикрасити зеленню.
Смачного!
Коли температура на вулиці перевищує +30°C, а сонце нещадно б'є в шибки, життя на останньому поверсі може перетворитися на справжнє випробування. Багато мешканців багатоповерхівок скаржаться на надмірне нагрівання помешкань - але чи можна цьому зарадит...
Американський кардіохірург Дмитро Яранов заявив, що одна проста щоденна звичка може суттєво знизити ризик інфаркту та інших небезпечних серцево-судинних ускладнень, передають Патріоти України. За словами лікаря, заміна хоча б 30 хвилин сидіння на швидк...