Як уникнути болей у ногах? Просто робіть ці три прості процедури щодня!

Багато людей страждають від щоденних болей у ногах. Одна з найпоширеніших причин: підошовний фасциит (п'яткова ентезопатія, п'яткова шпора) - гострий біль на поверхні стопи. Ці декілька простих щоденних процедур допоможуть вам бути у тонусі та уникнути болей в ногах.

Зарядка в ліжку

Перші кроки, які ви робите після сну, є найболючішими, оскільки під час сну фасції стягуються. Потягніться після пробудження. Сядьте на край ліжка і покладіть праву щиколотку на ліве коліно. Потягніть пальці правої ноги до гомілки, поки не відчуєте легке розтягнення. Зафіксуйте ногу у такому положенні на 10 секунд, повторіть вправу 10 разів. Потім виконайте ті ж самі дії лівою ногою. Дослідження, опубліковане в Journal of Bone and Joint Surgery, показує, що при щоденному виконанні така розтяжка полегшує біль у ногах для більшості людей. А через два роки більшість учасників сказали, що їхній підошовний фасціїт був вилікуваний або майже вилікуваний.

Ортопедичні вставки для взуття

Огляд у Британському журналі спортивної медицини показав, що недорогі аптечні ортопедичні вставки блокують біль так само ефективно, як і індивідуальні вставки, зроблені лікарем. Підтримуючи арку, пом’якшуючи запалену фасцію, вставки дозволяють тканинам заживати під час прогулянки.

Перед сном – оберніть ноги холодним

Охолодження ніг може бути корисним, коли мова йде про зменшення болю підошовного фасціїту. Вранці поставте круглу пластикову пляшку з водою в морозилку. Перед сном візьміть заморожену пляшку з водою і покатайте ногою вперед-назад по підлозі, зосереджуючись на п’яті та дузі. Спочатку холодні відчуття можуть здатися незручними, але це допоможе полегшити ваш біль у довгостроковій перспективі.

Дослідження, опубліковане в Journal of Clinical Research on Foot & Ankle, показує, що виконання цієї процедури протягом 20 хвилин значно зменшує біль наступного дня.

Пам'ятайте, ці поради не замінюють професійну медичну консультацію чи діагностику. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем, перш ніж застосовувати будь-який план лікування.

Психологічний тест! Оберіть карту - і дізнайтеся, які зміни очікують вас в особистому житті

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:07

Часто романтичні відносини не відрізняються стабільністю. Тому непогано було б знати, які зміни чекають на вас у майбутньому, передають Патріоти України. Щоб не бігати до ворожок і не користуватися сумнівними ритуалами, пропонуємо пройти тест, який ро...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...