Як відрізнити срібло від підробки - візьміть звичайну крейду

Є багато методів, що дозволяють визначити справжність срібла в домашніх умовах. Якщо ви не впевнені в тому, чи є ваша прикраса дійсно дорогоцінною, можна скористатися кількома способами, але з ними потрібно бути обережними, щоб не зіпсувати метал, передають Патріоти України.

Наприклад, якщо ви маєте доступ до хімічних речовин, таких як сірчана кислота, йод або відбілювач, ви можете використовувати їх, пише ukr.media. Візьміть ватну паличку, занурте її в рідину і торкніться виробу. Якщо срібло почало темніти по краю, можна бути впевненими, що метал справжній.

Однак який у цьому сенс, якщо прикраса чи інший виріб вже непоправно пошкоджені? Натомість слід застосувати інший спосіб, який повністю безпечний для срібла. Цей метод ґрунтується на використанні крейди.

Як перевірити справжність срібла крейдою

Вам потрібно лише потерти прикрасу крейдою. Це не зашкодить цінному металу. Якщо крейда вкрилася темними слідами, то можна вважати, що ви маєте справу зі справжнім сріблом.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...