Як вивести цвіль зі стін: ТОП-3 найпростіші та дієві способи

Іноді цвіль видно неозброєним оком, а іноді вона прихована за меблями або навіть настінним покриттям. Цвіль на стіні найчастіше зустрічається в кутах приміщення та по периметру стін, особливо біля підлоги, передають Патріоти України.

Якщо ви не бачите грибка, але відчули його запах, необхідно негайно зайнятися цією проблемою та знайти місце ураження.

У квартирах та будинках найчастіше з’являється чорна пліснява на стінах. Але вона може “оселитися” і на дерев’яних меблях, пластикових вікнах, текстилі і навіть склі. Крім чорної, може зустрічатися і різнокольорова пліснява.

Причини появи

Перш ніж боротися з пліснявою, треба з’ясувати причини її появи. Цвілевих спор грибків у повітрі величезна кількість, але проростають і розвиваються вони далеко не скрізь.

Причини появи грибка:

– Конденсація вологи (наприклад, при поганій термоізоляції стін).

– Постійні випаровування (наприклад, при приготуванні).

– Повітря в кімнаті надто вологе.

– Нестача світла.

– Висока температура разом із високою вологістю.

– Недостатня вентиляція.

– Меблі розташовані надто близько до стіни.

– Будівельні помилки.

Зрозумівши причину та усунувши її, можна назавжди забути про плісняву.

Найкращі способи видалення плісняви

Але що робити, якщо на стіні вже утворилося вогнище поразки? Вжити негайних заходів, використовуючи один із трьох способів боротьби.

Спосіб 1: механічний

Уражену ділянку необхідно змочити теплою водою, щоб спори не поширювалися в повітря. Потім зіскребти плісняву за допомогою шпателя або грубої щітки.

Спосіб 2: хімічний

В даний час на ринку доступна ціла низка протигрибкових засобів від різних брендів, які підходять для використання в приміщенні. Як правило, дезінфекцію слід проводити не менше 2 разів. Також її слід поєднувати з механічним чищенням. Спершу очищати, потім дезінфікувати. Якщо причину появи цвілі не усунуто, дезінфекцію доведеться проводити регулярно.

Спосіб 3: народні методи

1. Нерозбавлений оцет наноситься на стіну на годину. Потім, якщо це можливо, оброблена ділянка промивається мильною водою. Для більшої ефективності обробляйте ділянки, схильні до плісняви, оцтом раз на місяць.

2. На місце, де постійно з’являється пліснява слід час від часу розпорошувати відбілювач.

3. 3% розчин перекису водню можна придбати в аптеці і використовувати для позбавлення грибка на стінах, вікнах, меблів та інших поверхнях. Треба лише розпорошити перекис на цвілі ділянки і залишити до повного висихання. Цей метод хороший для дому, тому що перекис не токсичний для людей та домашніх тварин.

Врятує у спеку і просто смачно: Як приготувати домашній лимонад

вівторок, 21 травень 2024, 0:28

В Україні синоптики прогнозують найближчим часом літню спеку. У цей час буде вельми доречним смачний апельсиновий лимонад, рецепт якого опублікував Telegram-канал "Дача. Сад та город". Як приготувати:. Апельсини 4 шт. заморозити у морозильній камері, п...

Дуже смачно! Що приготувати з вівсяних пластівців, якщо не кашу на сніданок

вівторок, 21 травень 2024, 0:08

Вівсянка та каша - нероздільні поняття. Якщо ви також не володієте ідеями, які ще смаколики та страви з пластівців можна приготувати, тоді можемо поділитися цікавим варіантом. Зробіть апетитне смузі, яке має всі шанси стати популярним для вашого раціон...