Як за кілька секунд відрізнити якісні парфуми від підробки: ТОП-5 трюків

Вибирати парфуми треба дуже уважно, адже навіть за кругленьку суму можна купити не оригінал, а добре замасковану підробку. До речі, вибирати аромат, занюхуючи різні запахи кавою - погана ідея, яка насправді ніяк не допоможе вам зробити правильний вибір, передають Патріоти України.

Щоб не стати жертвою ошуканців, перш ніж відправитись за парфумами, слід дізнатися про кілька лайфхаків, які допоможуть вам розпізнати підробку. Перевірка флакона на оригінальність займе буквально кілька секунд, зате ви будете впевнені, що купили саме те. Про топ-5 трюків для перевірки оригінальності парфуму розповідає Ukr.Media.

1. Струсіть флакон

Потрібно взяти пляшечку в руки і гарненько струсити її. Якщо парфум якісний, то в його складі багато ефірних олій, які при цьому випустять бульбашки. Їх має бути багато і триматися вони повинні довго. Якщо все саме так — перед вами не підробка, а оригінал.

2. Пакування

Уважно огляньте і упаковку, і саму пляшечку з парфумом. Слід звернути увагу насамперед на целофан, який бренди ніколи не будуть заклеювати, а просто зафіксують за допомогою нагріву. А зверху або знизу коробочки кріплять круглий або прямокутний штамп.

3. Серійний номер

Можна також звірити серійний номер на дні флакона з кодом на коробці. Номер може включати цифри і букви, але повинен бути однаковий і на флаконі, і на упаковці, якщо парфуми дійсно оригінальні.

4. Трохи потрясіть

Якщо у вас немає змоги заглянути у коробочку, легесенько потрясіть її. Справжній дорогий парфум всередині тари завжди встановлений на підкладці — для захисту від пошкодження. Якщо ж флакончик бовтається в упаковці, то перед вами підробка.

5. Термін придатності

Ще один важливий момент — термін придатності. Гляньте на дату виготовлення і терміни, які вказує виробник. Аромати Шанель, наприклад, зберігаються 3-5 років, але тільки в закритому вигляді, а от в розкритому — не більш як 6-12 місяців. І про це оригінальна упаковка вас попередить, на відміну від підробок.

Господиням на замітку! Як правильно додавати соду в тісто, щоб випічка піднялася

понеділок, 24 лютий 2025, 7:12

Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України. Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її в...

Народні прикмети на 24 лютого. Чому українським жінкам та дівчатам цього дня заборонялося заплітати волосся

понеділок, 24 лютий 2025, 7:05

Християни східного обряду 24 лютого за новим стилем відзначає здобуття голови Іоанна Предтечі. В Іванів день на українців чекали перших ознак весни. У лісах вже з'являлися перші підсніжники та проліски. Починали прилітати та будувати гнізда перелітні п...