Нещодавно Патріоти України розповідали, як правильно зберігати картоплю взимку, щоб та не ставала солодкою. Тепер розглянемо ще один аспект, щоб заготовлені на зиму коренеплоди не довелося викидати на гноярку.
Гниль картоплі викликається шкідливими бактеріями і грибками, які починають активно розмножуватися, як тільки потрапляють у сприятливі умови. Збудникам гнилі потрібна підвищена вологість повітря, а також тепло, тому в льохах так важливо підтримувати правильний мікроклімат.
«Аби не занапастити урожай, що зберігається, потрібно дотримуватися спеціальних заходів профілактики. Сховище потрібно обробити заздалегідь: бажано скористатися димовими шашками для фумігації або обприскати поверхні розчином залізного купоросу. Перед закладкою на зберігання картоплю перебрати — наявність хоча б однієї гнилої бульби може загубити весь врожай. Температуру в льоху підтримують на рівні не вище +7°C, а вологість повітря не більше 60%.У сховищі повинна бути система вентиляції», - пише «Фазенда. Сад та город».
За словами агрономів, картоплю, що зберігається, потрібно періодично перевіряти, щоб вчасно помітити наявність пошкоджених клубнів.
Адже бактеріальні гнилі приводять до появи характерного неприємного запаху, а грибкові — не завжди.
На ринку вживаних авто нечесні продавці часто скручують пробіг, щоб підвищити вартість автомобіля. Проте є одна важлива деталь, яка може видати реальний знос транспортного засобу – це кермо. Експерти пояснили, на що звертати увагу при покупці. Про це п...
Весна не за горами, тож зараз ідеальний час для садівників почати готувати добрива, які вони використовуватимуть, якщо хочуть, щоб їхні троянди красиво цвіли цього року, передають Патріоти України. Удобрювати троянди слід у березні, коли почнуть з’явля...