Нещодавно Патріоти України розповідали, як правильно зберігати картоплю взимку, щоб та не ставала солодкою. Тепер розглянемо ще один аспект, щоб заготовлені на зиму коренеплоди не довелося викидати на гноярку.
Гниль картоплі викликається шкідливими бактеріями і грибками, які починають активно розмножуватися, як тільки потрапляють у сприятливі умови. Збудникам гнилі потрібна підвищена вологість повітря, а також тепло, тому в льохах так важливо підтримувати правильний мікроклімат.
«Аби не занапастити урожай, що зберігається, потрібно дотримуватися спеціальних заходів профілактики. Сховище потрібно обробити заздалегідь: бажано скористатися димовими шашками для фумігації або обприскати поверхні розчином залізного купоросу. Перед закладкою на зберігання картоплю перебрати — наявність хоча б однієї гнилої бульби може загубити весь врожай. Температуру в льоху підтримують на рівні не вище +7°C, а вологість повітря не більше 60%.У сховищі повинна бути система вентиляції», - пише «Фазенда. Сад та город».
За словами агрономів, картоплю, що зберігається, потрібно періодично перевіряти, щоб вчасно помітити наявність пошкоджених клубнів.
Адже бактеріальні гнилі приводять до появи характерного неприємного запаху, а грибкові — не завжди.
Відомий кінолог назвав одну популярну породу, яку він не рекомендував би для гамірних сімей, і це викликало невеликий ажіотаж в інтернеті, передають Патріоти України. Собачий біхевіорист Вілл Атертон, який має понад 900 000 підписників у TikTok, регуля...
Кава – це не просто напій, а й маленький ритуал, з якого для багатьох починається день, передають Патріоти України. Проте приготування вдома часто не приносить очікуваного результату: напій виходить надто гірким, слабким або позбавленим характерного ар...