Нещодавно Патріоти України розповідали, як правильно зберігати картоплю взимку, щоб та не ставала солодкою. Тепер розглянемо ще один аспект, щоб заготовлені на зиму коренеплоди не довелося викидати на гноярку.
Гниль картоплі викликається шкідливими бактеріями і грибками, які починають активно розмножуватися, як тільки потрапляють у сприятливі умови. Збудникам гнилі потрібна підвищена вологість повітря, а також тепло, тому в льохах так важливо підтримувати правильний мікроклімат.
«Аби не занапастити урожай, що зберігається, потрібно дотримуватися спеціальних заходів профілактики. Сховище потрібно обробити заздалегідь: бажано скористатися димовими шашками для фумігації або обприскати поверхні розчином залізного купоросу. Перед закладкою на зберігання картоплю перебрати — наявність хоча б однієї гнилої бульби може загубити весь врожай. Температуру в льоху підтримують на рівні не вище +7°C, а вологість повітря не більше 60%.У сховищі повинна бути система вентиляції», - пише «Фазенда. Сад та город».
За словами агрономів, картоплю, що зберігається, потрібно періодично перевіряти, щоб вчасно помітити наявність пошкоджених клубнів.
Адже бактеріальні гнилі приводять до появи характерного неприємного запаху, а грибкові — не завжди.
Одноклітинні гриби найчастіше розростаються на стінах через підвищену вологість і тепло. Також важливим фактором є відсутність надходження свіжого повітря, передають Патріоти України. У таких випадках можна купити спеціальні хімічні засоби для боротьби...
9 травня за новим стилем (22 травня за старим) відзначають перенесення мощей Миколая Чудотворця. У народі це свято відоме як Миколай Весняний або Миколай Літній. За юліанським календарем сьогодні вшановують праведну Глафіру Амасійську. ***. На Миколая ...