Нещодавно Патріоти України розповідали, як правильно зберігати картоплю взимку, щоб та не ставала солодкою. Тепер розглянемо ще один аспект, щоб заготовлені на зиму коренеплоди не довелося викидати на гноярку.
Гниль картоплі викликається шкідливими бактеріями і грибками, які починають активно розмножуватися, як тільки потрапляють у сприятливі умови. Збудникам гнилі потрібна підвищена вологість повітря, а також тепло, тому в льохах так важливо підтримувати правильний мікроклімат.
«Аби не занапастити урожай, що зберігається, потрібно дотримуватися спеціальних заходів профілактики. Сховище потрібно обробити заздалегідь: бажано скористатися димовими шашками для фумігації або обприскати поверхні розчином залізного купоросу. Перед закладкою на зберігання картоплю перебрати — наявність хоча б однієї гнилої бульби може загубити весь врожай. Температуру в льоху підтримують на рівні не вище +7°C, а вологість повітря не більше 60%.У сховищі повинна бути система вентиляції», - пише «Фазенда. Сад та город».
За словами агрономів, картоплю, що зберігається, потрібно періодично перевіряти, щоб вчасно помітити наявність пошкоджених клубнів.
Адже бактеріальні гнилі приводять до появи характерного неприємного запаху, а грибкові — не завжди.
Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України. Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення. Які дрова найкраще...
Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...