Як зробити, щоб олія не стріляла - надзвичайно простий спосіб назавжди забути про проблему

Кожна господиня під час приготування їжі на сковорідці регулярно стикається з проблемою, коли бризки від олії летять на всі боки. Стримати соняшникову олію від такої "поведінки", коли вона вже достатньо нагрілася, досить важко, передають Патріоти України.

Ще сильніше вона може "стріляти", коли ви викладаєте на розігріту поверхню їжу, яку збираєтеся готувати. Така ситуація не лише створює незручності, а й може бути навіть небезпечною. Тому не зайвим буде знати наперед, що робити, якщо олія бризкає. Зазвичай будь-яка олія бризкає під час нагрівання і тим більше під час контакту з їжею. Але в цьому питанні є нюанси.

Чому олія стріляє під час смаження

Утворення бризок, які розлітаються на всі боки – це типово для будь-якого виду олії. Проте чим якісніший продукт, тим меншим буде масштаб такої проблеми.

Перша причина утворення бризок – залишки води на поверхні сковорідки. Вода не змішується з олією, а під час нагрівання просто починає випаровуватися і шкварчати. Проте бувають випадки, коли сама олія неякісна і в ній міститься забагато вологи. Ще одна причина – наявність води у продуктах, які ви кладете на сковорідку, наприклад, у м’ясі.

Як зробити так, щоб олія не стріляла

Спершу можна спробувати змінити марку олії, яку ви купуєте. Якщо дозволяють фінанси, можна спробувати якийсь час покористуватися дорожчим продуктом, і подивитися, чи зміниться ситуація.

Якщо ж ви не хочете змінювати марку олії або виявилося, що причина не у якості самого продукту, можна іншим способом позбутися від бризок при смаженні. У цьому допоможе проста порада.

Для того, щоб смажити без бризок, потрібно насипати у сковорідку невелику кількість солі. Її потрібно розподілити так, щоб рівномірна її кількість потрапила по всій поверхні. Насипаємо сіль якраз тоді, коли сковорідка уже розігрівається на вогні.

Лише після цього потрібно наливати олію. Як результат – бризок або зовсім не буде, або буде лише невелика кількість.

Але в цьому разі варто врахувати використану кількість солі і звірити її з рецептом. Щоб страва не вийшла пересоленою, на початковому етапі готування її потрібно або не солити зовсім, або лише трішки. Потім можна буде додати солі під час приготування, якщо це буде потрібно.

Дачникам на замітку! Чим шкідлива передчасна оранка

понеділок, 21 квітень 2025, 18:33

Чому краще не спішити поперед сусідів у цій справі та чому доцільніше орати город пізніше, ніж раніше, передають Патріоти України. Ось які аргументи наводить Анатолій Ярошенко. 1. Холодний ґрунт набагато щільніший і навантаження на техніку набагато біл...

Все просто! Які рослини посадити біля будинку, щоб назавжди забути про мух

понеділок, 21 квітень 2025, 12:38

З огляду на те, що справжнє весняне тепло та сонячна погода все ж повернулися, ми все частіше помічаємо і надокучливих комах, які прийшли разом з ними, – мух, передають Патріоти України. Але є хитрий трюк, щоб не дати мухам залітати у ваш дім, який нас...