Як зробити, щоб олія не стріляла у пательні - допоможе один інгредієнт

Бризки від олії спричиняють чимало неприємностей під час смаження їжі. Залишки продукту потім доводиться прибирати з плити, поверхонь та стін, а ще через них можна отримати опік, передають Патріоти України.

Зовсім уникнути цієї проблеми неможливо, адже вона виникає через фізичні властивості гарячої олії, яка так реагує на потрапляння крапель води. Проте кількість бризок можна суттєво зменшити, якщо знати, як зробити так, щоби олія не стріляла.

Насамперед перестаньте економити на продукті за рахунок якості. Дешева олія може бути неналежним чином очищена і містити вологу чи домішки, які стріляють під час готування. Часом перехід на більш якісну марку може вирішити проблему, а заразом і зменшити кількість диму під час приготування.

Також можна використати трюк із сіллю. Після того, як ви розігрієте сковороду, рівномірно розсипте по її поверхні невелику кількість солі.Після чого вливати олію стане безпечно. Але при цьому будьте уважні, щоби не пересолити страву – додавайте менше продукту під час приготування.

Народні прикмети на 7 червня. Чого українці спрадавна уникали в день, коли Федот Урожайник воює з русалками

субота, 7 червень 2025, 7:05

7 червня за новим календарним стилем (20 червня - за старим) - день пам'яті Феодота Анкірського. У народі день прозвали Федот Урожайник. За старим календарним стилем цього дня відзначають третє обрітення глави Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього...

Дачникам на замітку! Чому помідори чорніють і гниють - помилки, яких слід уникати

п’ятниця, 6 червень 2025, 17:37

Вирощування помідорів — захопливий процес, але навіть досвідчені садівники нерідко стикаються з тим, що плоди гниють ще на кущі. Причини такої проблеми можуть бути різними — від поганого поливу до хвороб ґрунту, передають Патріоти України. Щоб уникнути...