Як зробити, щоб олія не стріляла у пательні - допоможе один інгредієнт

Бризки від олії спричиняють чимало неприємностей під час смаження їжі. Залишки продукту потім доводиться прибирати з плити, поверхонь та стін, а ще через них можна отримати опік, передають Патріоти України.

Зовсім уникнути цієї проблеми неможливо, адже вона виникає через фізичні властивості гарячої олії, яка так реагує на потрапляння крапель води. Проте кількість бризок можна суттєво зменшити, якщо знати, як зробити так, щоби олія не стріляла.

Насамперед перестаньте економити на продукті за рахунок якості. Дешева олія може бути неналежним чином очищена і містити вологу чи домішки, які стріляють під час готування. Часом перехід на більш якісну марку може вирішити проблему, а заразом і зменшити кількість диму під час приготування.

Також можна використати трюк із сіллю. Після того, як ви розігрієте сковороду, рівномірно розсипте по її поверхні невелику кількість солі.Після чого вливати олію стане безпечно. Але при цьому будьте уважні, щоби не пересолити страву – додавайте менше продукту під час приготування.

А ви це знали? В яких фруктах та ягодах міститься найменше цукру

середа, 24 квітень 2024, 6:37

Як відомо, збалансована дієта впливає на наше самопочуття і здоров’я. А деякі продукти, такі як певні фрукти і ягоди, окрім того, що є джерелом клітковини, не містять багато цукру - тож будуть хорошим вибором для контролю його рівня в крові, передають...

Буде дуже смачно! Як правильно запекти картоплю - професійні поради шеф-кухарів

середа, 24 квітень 2024, 6:12

Запечена картопля - фаворит меню. Вона доповнює будь-яку трапезу. При запіканні коренеплід зберігає практично всі свої цінні властивості. Тому ароматну та смачну страву можна вважати елементом правильного харчування, передають Патріоти України. На пер...