Яка проста хитрість допоможе зберегти зелені свій яскравий колір у перших стравах

Важко уявити приготування супів без додавання різних видів зелені, передають Патріоти України.

В кропі та петрушці міститься велика кількість вітамінів та поживних речовин, які допомагають організму зміцнити імунітет.

Відомо, що при додаванні даних компонентів у страву вони втрачають свій яскравий колір. Це ніяк не відбивається на смакових якостях супу, проте з естетичної точки зору це не так привабливо.

Подробиці

Деякі господині додають зелень не у каструлю, а у тарілки під час подачі. Зелень залишається яскравою та смачною. Цей спосіб має один маленький недолік: страва не встигає просочитися ароматами кропу з петрушкою, тому компоненти сприймаються окремо.

Інші ж додають зелень після того, як вимкнена плита. Однак через відсутність якісної термічної обробки кропу з петрушкою суп може швидко прокиснути.

Як діяти?

Досвідчені господині знають чудовий спосіб, який допоможе просочитися супу ароматами та зберегти “свіжий” зелений колір.

Для цього необхідно дочекатися, поки залишиться кілька хвилин до повного приготування страви.

У цей момент додаються кріп з петрушкою та невеликою кількістю соди.

Перемішайте, поваріть 60 секунд і вимикайте вогонь.

Суп вийде смачним та привабливим.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Чи треба мити пшоно перед варінням

вівторок, 10 вересень 2024, 7:10

Багато господинь при приготуванні каші з тієї чи іншої крупи часто запитують про необхідність попереднього промивання, передають Патріоти України. З одного боку, миття здається цілком логічним етапом підготовки продукту, оскільки дозволяє позбутися мож...

Народні прикмети на 10 вересня. Що цього дня спрадавна робили українці аби привернути у свій дім щастя

вівторок, 10 вересень 2024, 7:05

10 вересня за новим церковним календарем (23 вересня за старим) - день пам'яті святителів Петра і Павла, єпископів Нікейських, і преподобного Павла Послушливого, Києво-Печерського. . За старим календарним стилем - день пам'яті святої Анни Пророчиці, І...