Які продукти потрібно вживати восени - додадуть вітамінів та вгамують потяг до солодкого

В осінньо-зимовий період організм завжди переживає особливий стрес. Розпочинається авітаміноз, усі ми вразливі до вірусних інфекцій. До того ж, моральний стан бажає бути кращим, адже день стає коротшим – продуктивність знижується. Тому для того, щоб мати гарне самопочуття – варто додати в раціон правильні продукти, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, які продукти обов'язково потрібно вживати восени. Вони всі сезонні та доступні.

Різноманітні коренеплоди

В осінньо-зимовий період ми більш схильні до апатії, меланхолійного стану, стресів. Тому для того, щоб поповнити енергетичний ресурс, в раціон варто додати наступні продукти:

  • буряк
  • топінамбур
  • солодку картоплю
  • гарбуз

Усі ці плоди протягом літа дозрівали і вбирали в себе усі корисні елементи від сонця та землі. Тому зараз усе це потрібно дуже активно використовувати.

Також, є коренеплоди, які здатні вгамувати потяг до солодкого. Це може бути морква та ріпа.

Гарбуз

В складі такого продукту є дуже необхідний організму бета-кератин. Також, овоч допомагає у боротьбі із зайвою вагою. Гарбуз можна запікати, робити з нього салат або крем-суп.

Зелені овочі

Які продукти потрібно вживати восени: додадуть вітамінів та вгамують потяг до солодкого

Зелені салати обов'язково потрібно додати у раціон і вживати кожного дня. В капусті. шпинаті, мікрозелені та спаржі є клітковина та фолієва кислота – речовини, які допомагають у боротьбі із серцево-судинними захворюваннями.

Бобові

Якщо смачно приготувати квасолю, нут або сочевицю – вони цілком можуть замінити м'ясо. В таких продуктах багато білку та клітковини. До того ж, в них мінімум жиру. Час-від-часу тваринний білок потрібно замінювати на рослинний, щоб шлунок відпочив. З бобових можна робити салат. Або ж просто відварювати і їсти із зеленню.

Фрукти

Саме зараз є дуже багато соковитих яблук, груш та слив. Вже з'являється смачна хурма. Обов'язково вживайте такі продукти – вони підтримуватимуть здоров'я шкіри,шлунку. До того ж, містять багато вітамінів. Фрукти можуть бути повноцінним перекусом.

Різноманітні трави і прянощі

Сушені трави та спеції не лише додають стравам насиченого смаку, але й чудово впливають на імунітет. З куркуми та імбиру можна робити відвари – вони перешкоджають вірусним інфекціям. А якщо в шарлотку додати багато кориці – можна знизити рівень цукру в крові. Із засушених м'яти та меліси виходить дуже смачний чай.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...