В осінньо-зимовий період організм завжди переживає особливий стрес. Розпочинається авітаміноз, усі ми вразливі до вірусних інфекцій. До того ж, моральний стан бажає бути кращим, адже день стає коротшим – продуктивність знижується. Тому для того, щоб мати гарне самопочуття – варто додати в раціон правильні продукти, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, які продукти обов'язково потрібно вживати восени. Вони всі сезонні та доступні.
Різноманітні коренеплоди
В осінньо-зимовий період ми більш схильні до апатії, меланхолійного стану, стресів. Тому для того, щоб поповнити енергетичний ресурс, в раціон варто додати наступні продукти:
Усі ці плоди протягом літа дозрівали і вбирали в себе усі корисні елементи від сонця та землі. Тому зараз усе це потрібно дуже активно використовувати.
Також, є коренеплоди, які здатні вгамувати потяг до солодкого. Це може бути морква та ріпа.
Гарбуз
В складі такого продукту є дуже необхідний організму бета-кератин. Також, овоч допомагає у боротьбі із зайвою вагою. Гарбуз можна запікати, робити з нього салат або крем-суп.
Зелені овочі
Зелені салати обов'язково потрібно додати у раціон і вживати кожного дня. В капусті. шпинаті, мікрозелені та спаржі є клітковина та фолієва кислота – речовини, які допомагають у боротьбі із серцево-судинними захворюваннями.
Бобові
Якщо смачно приготувати квасолю, нут або сочевицю – вони цілком можуть замінити м'ясо. В таких продуктах багато білку та клітковини. До того ж, в них мінімум жиру. Час-від-часу тваринний білок потрібно замінювати на рослинний, щоб шлунок відпочив. З бобових можна робити салат. Або ж просто відварювати і їсти із зеленню.
Фрукти
Саме зараз є дуже багато соковитих яблук, груш та слив. Вже з'являється смачна хурма. Обов'язково вживайте такі продукти – вони підтримуватимуть здоров'я шкіри,шлунку. До того ж, містять багато вітамінів. Фрукти можуть бути повноцінним перекусом.
Різноманітні трави і прянощі
Сушені трави та спеції не лише додають стравам насиченого смаку, але й чудово впливають на імунітет. З куркуми та імбиру можна робити відвари – вони перешкоджають вірусним інфекціям. А якщо в шарлотку додати багато кориці – можна знизити рівень цукру в крові. Із засушених м'яти та меліси виходить дуже смачний чай.
Якщо ви давно мріяли приготувати смачну піцу вдома, але не знали, з чого почати, ми готові поділитися з вами секретом ідеального тіста на сухих дріжджах. Цей рецепт ідеально підійде навіть для початківців, а результат вас приємно здивує, передають Патр...
Університет Кембриджа зробив справжній прорив у боротьбі з вічними хімікатами - PFAS, які роками накопичуються в організмі, провокують рак, безпліддя й вроджені вади, передають Патріоти України. Дослідники виявили, що певні кишкові бактерії «витягують»...