Є секрет! ТОП-8 корисних порад на вечір, які допомагають худнути

Здорова нічна рутина сприяє якісному сну та впливає на процеси обміну речовин та енергію вже наступного дня. Таким чином, щоб схуднути, важливо уникати пізніх перекусів та додаткових калорій увечері, як-от фастфуду чи алкоголю після вечері, передають Патріоти України.

Також, здоровий нічний сон впродовж 7-9 годин допоможе додати сил для активного дня і ефективного спалювання калорій. Включіть у свою рутину дії від Eat This, Not That, які допоможуть вам розслабитися та підготуватися до сну.

Як спалювати калорії вночі?

Не їжте занадто пізно

Їжте калорійні страви в першій половині дня, коли ваше тіло більш активне. Уникайте їжі пізно ввечері, особливо якщо їсте не через голод, а нудьгу. Це допоможе уникнути зайвих калорій та підтримувати нормальну вагу. Тож, харчуйтеся за потребою організму, а не через звичку чи емоцій.

Для нічного перекусу обирайте білок козеїну

Якщо хочете перекусити перед сном, вибирайте продукти з казеїновим білком, такі як молочні продукти. Казеїн засвоюється повільно, що дозволяє організму використовувати білок для відновлення та нарощування м’язів протягом ночі.

Розрахуйте час для тренування

Якщо ви тренуєтеся пізно ввечері, це може ускладнити засинання, оскільки ваше тіло ще спалює калорії кілька годин після тренування. Спробуйте планувати тренування на післяобідній час або ввечері, щоб продовжити спалювання калорій під час сну.

Як спати спокійно?

Не вживайте алкоголь перед сном

Уникнення алкоголю перед сном допоможе зменшити споживання калорій і покращити якість сну. Алкоголь може спричиняти нічні пробудження та погіршувати відпочинок. Тому краще відмовитися від спиртних напоїв на ніч, щоб краще висипатися і зменшити калорійний баланс.

Для схуднення, забезпечте прохолоду у кімнаті

Сон у прохолодній кімнаті може допомогти спалювати більше калорій, а також сприяє глибшому та спокійнішому сну. Рекомендується підтримувати температуру в спальні близько 18 градусів за Цельсієм для найкращого ефекту.

Уникайте синього світла

Екрани, як-от телефони, ноутбуки та телевізори, випромінюють блакитне світло, яке може порушити ваш циркадний ритм та ускладнити засинання. Якщо користуватися приладами перед сном, це може скоротити ваші години сну та зменшити бадьорість вранці. Тому краще уникати соціальних мереж і телевізора перед сном.

Дотримуйтесь графіка

Дотримуйтесь постійного графіка не тільки на роботі, але й для сну. Лягайте спати та прокидайтесь в один і той же час щодня. Це допоможе контролювати циркадний ритм і забезпечити якісний сон.

Розслабтесь перед сном

Щоб знизити стрес та заспокоїтися перед сном, спробуйте включити ритуал вечірнього відпочинку, випивши ромашковий чай або прийнявши розслаблюючу ванну з сіллю. Це допоможе відволіктися від денних проблем і підготуватися до сну. Регулярність такого ритуалу може полегшити засинання та покращити якість сну.

А ви це знали? Чому нержавіюча сталь не ржавіє

середа, 11 вересень 2024, 19:10

Іржа є постійною загрозою для заліза, яке легко окислюється як на повітрі, так і у воді. Навіть сталь легко іржавіє, тобто окислення пошкоджує конструкції у будівлях, автомобілях і приладах, передають Патріоти України. Проте нержавіюча сталь не має ціє...

Є секрет! ТОП-8 корисних порад на вечір, які допомагають худнути

середа, 11 вересень 2024, 18:44

Здорова нічна рутина сприяє якісному сну та впливає на процеси обміну речовин та енергію вже наступного дня. Таким чином, щоб схуднути, важливо уникати пізніх перекусів та додаткових калорій увечері, як-от фастфуду чи алкоголю після вечері, передають П...