Кава - це улюблений усіма напій. Попри те, що вона відома своїми енергетичними властивостями, може бути ще й корисною. У цьому випадку варто знати, які інгредієнти допоможуть в цьому, а які лише нашкодять, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, які два інгредієнти краще ніколи не додавати у каву.
Які інгредієнти не варто додавати у каву?
Цукор
Перш за все, йдеться про цукор, який багато хто додає у каву, щоб приглушити гіркоту напою. Однак, ні для кого не секрет, що продукт містить у собі багато калорій, а також сприяє збільшенню вагу та розвитку діабету. Замість цукру краще додати у каву натуральний підсолоджувач, до прикладу, мед.
Вершки
Особливо це стосується штучних вершків, які, як правило, містять у собі багато калорій та шкідливих інгредієнтів. Як альтернативу можна обрати безлактозне чи молоко на рослинній основі: мигдалеве, кокосове чи вівсяне.
Як приготувати корисну каву?
1. Обирайте якісні кавові зерна. Звертайте свою увагу на ті, які вирощені органічно та без використання пестицидів чи хімікатів.
2. Використайте корицю. Як відомо, це натуральна спеція, яка допоможе зробити напій корисним. Кориця – це відмінне джерело антиоксидантів, що допомагає зменшити запалення в організмі та підвищити імунітет.
3. Метод приготування. Краще готувати каву тими способами, які не вимагають високої температури та тиску. Йдеться про френч-прес, пуровер, фільтр.
Чи знали ви, що деякі прості прикмети можуть вплинути на ваше фінансове становище? Багато хто не звертає уваги на дрібні знаки, які можуть передвіщати прибуток або навіть виграш! Ось топ-7 прикмет, які точно принесуть вам гроші - перевірте, чи вже ви ї...
Дослідники США заявляють, що вітамін B3 (нікотинамід) може стати справжнім щитом від раку шкіри. Нове дослідження показало, що регулярний прийом цієї добавки знижує ризик розвитку хвороби та запобігає її рецидиву у пацієнтів, які вже мали один випадок ...