Кава - це улюблений усіма напій. Попри те, що вона відома своїми енергетичними властивостями, може бути ще й корисною. У цьому випадку варто знати, які інгредієнти допоможуть в цьому, а які лише нашкодять, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, які два інгредієнти краще ніколи не додавати у каву.
Які інгредієнти не варто додавати у каву?
Цукор
Перш за все, йдеться про цукор, який багато хто додає у каву, щоб приглушити гіркоту напою. Однак, ні для кого не секрет, що продукт містить у собі багато калорій, а також сприяє збільшенню вагу та розвитку діабету. Замість цукру краще додати у каву натуральний підсолоджувач, до прикладу, мед.
Вершки
Особливо це стосується штучних вершків, які, як правило, містять у собі багато калорій та шкідливих інгредієнтів. Як альтернативу можна обрати безлактозне чи молоко на рослинній основі: мигдалеве, кокосове чи вівсяне.
Як приготувати корисну каву?
1. Обирайте якісні кавові зерна. Звертайте свою увагу на ті, які вирощені органічно та без використання пестицидів чи хімікатів.
2. Використайте корицю. Як відомо, це натуральна спеція, яка допоможе зробити напій корисним. Кориця – це відмінне джерело антиоксидантів, що допомагає зменшити запалення в організмі та підвищити імунітет.
3. Метод приготування. Краще готувати каву тими способами, які не вимагають високої температури та тиску. Йдеться про френч-прес, пуровер, фільтр.
Весна — це пора оновлення та активного відпочинку на свіжому повітрі. Проте разом із цим зростає і ризик зустрічі з кліщами, які можуть переносити небезпечні хвороби, зокрема хворобу Лайма, передають Патріоти України. Щоб убезпечити себе та свою родину...
НБУ після запуску в обіг української гривні 1996 року не тільки неодноразово міняв дизайн та папір купюр, але і сплав монет, як "білих" - 1-5 копійок, 1, 5, 10 гривень так і "жовтих" - 10-50, 1 гривня, зазначають Патріоти України. Так склалось, що ...