Коли садити кавун і диню - терміни і поради для гарного врожаю

Кавун і диня - це найпопулярніші в Україні баштанні культури. Ці рослини не дуже вимогливі до грунту, добре приживаються і радують нас багатим урожаєм, передають Патріоти України.

Коли садити кавун і диню в Україні

Саджанці кавунів і дині не люблять перепади температур, тому сіяти їх потрібно коли встановиться постійне і стійке тепло. Температура повітря не повинна опускатися нижче + 12°. Травень в Україні був непостійним, а от вчервні баштанні вже можна висаджувати.

Як садити кавун

Кавун у відкритий грунт висаджують з насіння. Насіння для посадки можна купити в агромагазині - вони вже готові до посадки і особливим чином оброблені. Якщо ж кавуни висаджуєте самі, то насіння потрібно підготувати перед посадкою.

  • Зав'яжіть насіння в тканину і опустіть в теплу воду на 3 години.
  • Потім перекладіть на 30 хвилин в слабкий розчин марганцю.
  • Викладіть насіння на вату і залиште на 2 доби в теплому і сонячному місці. З насіння повинні з'явитися перші паростки.
  • Якщо у вашому регіоні нестійка погода - в кінці насіння можна загартувати, залишивши в холодильнику на 1-2 дні.

Садити кавуни ідеально на сонячному місці, де ніколи не буває тіні. Культурі підходить пухкий грунт, удобрений компостом або перегноєм. Кавуни не варто висаджувати 2 роки поспіль на тому ж місці. Також культура погано росте на землі після динь, патисонів і кабачків.

Висаджувати кавун потрібно наступним чином.

  1. Підготуйте лунки глибиною 10 см. Відстань між лунками має бути не менше 50 см, а між рядами - не менше 1 метра.
  2. У кожну лунку насипте трохи золи або перегною.
  3. Полийте лунки водою.
  4. Висадіть по 2 насіння кавуна на лунку і злегка присипте землею.
  5. Для прискорення зростання укрийте посіви плівкою або агроволокном.

Поливають саджанці кавуна 1-2 рази на тиждень. Після появи перших плодів полив припиняють до збору врожаю.

Як садити диню

Диню не висаджують свіжозібраним насінням, оскільки тоді виростуть тільки чоловічі рослини. Для посіву дині використовують чотирирічне насіння. Їх простіше купити в агромагазині. Також диню можна вирощувати через розсаду.

Грунт для дині не повинен бути дуже кислим. Якщо земля занадто глиниста, в неї вносять пісок. Місце для посадки дині має бути добре освітленим. Перед посадкою дині грунт глибоко перекопують і удобрюють золою або перегноєм.

Диню не можна садити на ділянці, де раніше росли пасльонові і баштанні культури. Хорошими попередниками для дині будуть капуста, цибуля, часник, квасоля.

Посіяти диню можна наступним чином.

  1. Насіння на півгодини замочіть в слабкому розчині марганцівки.
  2. Зробіть лунки глибиною 5 см. Відстань між лунками - не менше 70 см, між рядами - 1 метр.
  3. Внесіть в лунки жменю золи.
  4. Полийте лунки теплою водою.
  5. У кожну лунку покладіть 3-4 насіння і присипте землею.

Диня не терпить високої вологості. Поливати її слід не частіше, ніж раз на тиждень, якщо немає дощів. Воду перед поливом трохи нагрівають

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...