Кавун і диня - це найпопулярніші в Україні баштанні культури. Ці рослини не дуже вимогливі до грунту, добре приживаються і радують нас багатим урожаєм, передають Патріоти України.
Саджанці кавунів і дині не люблять перепади температур, тому сіяти їх потрібно коли встановиться постійне і стійке тепло. Температура повітря не повинна опускатися нижче + 12°. Травень в Україні був непостійним, а от вчервні баштанні вже можна висаджувати.
Кавун у відкритий грунт висаджують з насіння. Насіння для посадки можна купити в агромагазині - вони вже готові до посадки і особливим чином оброблені. Якщо ж кавуни висаджуєте самі, то насіння потрібно підготувати перед посадкою.
Садити кавуни ідеально на сонячному місці, де ніколи не буває тіні. Культурі підходить пухкий грунт, удобрений компостом або перегноєм. Кавуни не варто висаджувати 2 роки поспіль на тому ж місці. Також культура погано росте на землі після динь, патисонів і кабачків.
Висаджувати кавун потрібно наступним чином.
Поливають саджанці кавуна 1-2 рази на тиждень. Після появи перших плодів полив припиняють до збору врожаю.
Диню не висаджують свіжозібраним насінням, оскільки тоді виростуть тільки чоловічі рослини. Для посіву дині використовують чотирирічне насіння. Їх простіше купити в агромагазині. Також диню можна вирощувати через розсаду.
Грунт для дині не повинен бути дуже кислим. Якщо земля занадто глиниста, в неї вносять пісок. Місце для посадки дині має бути добре освітленим. Перед посадкою дині грунт глибоко перекопують і удобрюють золою або перегноєм.
Диню не можна садити на ділянці, де раніше росли пасльонові і баштанні культури. Хорошими попередниками для дині будуть капуста, цибуля, часник, квасоля.
Посіяти диню можна наступним чином.
Диня не терпить високої вологості. Поливати її слід не частіше, ніж раз на тиждень, якщо немає дощів. Воду перед поливом трохи нагрівають
21 квітня за новим стилем (4 травня за старим) вшановують пам'ять священномученика Януарія, мучеників Прокла, Феодора і Фавста, а також патріарха Максиміана Константинопольського. За старим юліанським календарем сьогодні вшановують апостола від сімдеся...
Крашанки або писанки є одним з головних атрибутів Великодня. Зазвичай, це зварені яйця, які розмальовані різними візерунками. Такі яйця за кімнатної температури рекомендують зберігати недовго., передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У холодиль...