Корисні не усім та не завжди: Лікарі назвали найбільш небезпечні фрукти

Є хронічні захворювання, при яких деякі фрукти можуть бути категорично протипоказані.

Медики назвали фрукти, які можуть бути небезпечними для здоров'я і перерахували захворювання, які можуть викликати протипоказання. Про це пише Ukr.Media, передають Патріоти України.

Яблука і груші. В цих фруктах міститься багато кислоти, тому вони протипоказані тим, у кого є холецистит, панкреатит, виразковий коліт, геморой і здуття живота. Груші можуть викликати бродіння в животі, а це веде до проблем шлунково-кишкового тракту.

Цитрусові. Кислота викликає подразнення слизової оболонки органів шлунково-кишкового тракту, сечового міхура, негативно відбивається на емалі зубів. Вони протипоказані тим, у кого є запалення слизової та виразка шлунка, панкреатит, подагра, захворювання печінки, нирок і діабет. Також не рекомендується жінкам у період менопаузи вживати цитрусові, через те, що вони можуть порушити рівень естрогену. А грейпфрути можуть знижувати ефективність багатьох лікарських препаратів.

Виноград. Від цього продукту варто відмовитися тим, у кого є виразка шлунка, дванадцятипалої кишки, діабет, проблеми з тиском, цироз печінки, діарея, стоматит і карієс. У винограді багато цукру, тому експерти радять його вживати окремо від інших продуктів. Не варто вечеряти виноградом, оскільки є ризик, що він не засвоїться.

Ківі. Цей фрукт може викликати алергічну реакцію та особливо обережно варто до ківі поставитися тим, у кого є алергія на латекс. Не варто поєднувати ківі з серцевими препаратами, бета-блокатори можуть згубно вплинути на стан нирок.

Банани. У них міститься багато цукру, а це може бути небезпечно для діабетиків. Також банани можуть викликати метеоризм. Не варто їх поєднувати з препаратами для серця – в бананах, як і в ківі, багато калію, і це може відбитися на стані нирок.

Абрикоси, персики, нектарини, сливи. Багато цукру і волокон, тому є протипоказання для людей з проблемами щитоподібної залози, при підвищеній кислотності, гепатиті, цукровому діабеті, схильності до діареї. Категорично не можна при холециститі, панкреатиті, коліті, проблемах з нирками.

Як замаринувати обрізки лосося для бутербродів

середа, 1 травень 2024, 18:15

Філе червоної риби не кожному по кишені. Натомість обрізки - бюджетний варіант, з якого можна приготувати різні страви. Але найлегше - просто замаринувати для бутербродів чи в салати, передають Патріоти України. Зверніть увагу, що готові солоні обрізки...

Швидкий салат з картоплі та грибів для несподіваних гостей

середа, 1 травень 2024, 17:05

Коли на порозі з’являються несподівані гості, потрібно терміново щось придумати на стіл. Найпростіше приготувати смачний салат із доступних продуктів. Це буде смачно та гості будуть нагодовані, передають Патріоти України. З продуктів вам знадобляться ...