Для того щоб поїсти шаурми, зовсім необов'язково купувати її в сумнівних кіосках на ринках або біля метро. По-перше, хтозна, які там санітарні норми, по-друге, м'ясо в лаваші завжди можна приготувати вдома, передають Патріоти України.
Для шаурми зазвичай використовують курку або яловичину, рідше – баранину. Свинину в лаваш не загортають: шаурма прийшла до нас із мусульманських країн, де свинину не їдять через релігійні переконання. Однак у Грузії, наприклад, є мережа закладів Gldanis Shaurma, де готують шаурму саме зі свининою.
Щоб ваша шаурма вийшла соковитою і м'якою, радимо попередньо замаринувати м'ясо. Лимонний сік, кефір, оливкова олія – будь-який маринад зробить навіть найжорсткіше м'ясо ніжним.
Аби смак шаурми був максимально схожий на вуличну, радимо смажити м'ясо на сковороді (хоча ми знаємо про те, що дієтологи радять його варити або запікати): найкраще використовувати чавунну сковороду або сковороду-гриль.
Перед смаженням радимо промокнути м'ясо паперовим рушником, щоб прибрати вологу і зайвий маринад – так воно буде саме смажитися, а не тушкуватися.
Ми пропонуємо готувати до шаурми тум – ліванський соус із часнику, який їдять практично у всіх арабських країнах. Хоча соусом це назвати складно, за консистенцією тум більше нагадує повітряний часниковий крем. Подають його до м'яса, риби, картоплі фрі, а також додають у шаурму або просто вмочують у цю ароматну суміш лаваш, піту та інші коржі.
Знадобиться:
Як готувати:
Крім того, як соус для шаурми підійде домашній майонез, соус каррі, а також сметанно-часниковий соус.
Шаурму можна готувати з лавашем або з пітою. Тут передусім треба звернути увагу на свіжість: підсохла випічка в жодному разі не підходить для приготування цієї страви. Лаваш ви просто не згорнете без тріщин, а в несвіжу піту буде складно класти начинку, оскільки вона кришитиметься і виглядатиме непрезентабельно
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...