Готувати сирники дуже просто, проте смачними і апетитними виходять
вони далеко не у всіх. Часто сирники прилипають до сковороди,
розвалюються під час смаження, а буває, виходять «гумовими».
Розповідаємо 8 правил для ідеальних сирників, передають Патріоти України.
- Сир
для сирників візьміть середньої жирності — 1-9%. Тісто може потекти,
якщо сир буде жирним — вище 9%. І навпаки — якщо сир буде знежиреним, то
сирники можуть вийти «гумовими».
- Також сир повинен бути
якісним (сирні продукти з домішками та пальмовою олією не підійдуть —
все попливе та прилипне). Перевірити чи дійсно сир якісний і чи вийдуть з
нього сирники досить просто — на розігріту сковороду покладіть невелику
кількість сиру та подивіться — якщо він не втратив форму і просто
обсмажився — все добре, такий сир підійде для сирників. Якщо ж сир
розплавився, розтікся по сковороді або навіть почорнів — діл не буде.
- Сир
не повинен бути вологим і зернистим. Інакше в страву доведеться
додавати більше борошна або манної крупи, і вони стануть жорсткими. В
ідеалі для сирників підійде сир в пачках-брикетах (як вершкове масло).
- Не
додавайте в тісто багато яєць, інакше сирники "попливуть" на сковороді.
На 2 пачки сиру по 200 г досить одного яйця. Деякі господині додають не
цілі яйця, а тільки жовтки — так тісто не розтікається і виходить більш
густим.
- Щоб сирники не прилипали до сковороди, тісто має бути
густим, а перед смаженням слід ретельно запанірувати кожен сирник в
борошні.
- Не переборщуйте з цукром! Він зробить тісто рідким, і
сирники втратять форму. На 400 г сиру досить буде 0,5-1 ст. л. цукру.
Якщо вам не вистачає солодкості в сирниках, завжди можна посипати готову
страву цукровою пудрою, полити улюбленим варенням, джемом, медом,
згущеним молоком.
- Щоб сирники не опадали, бажано частину
борошна замінити манкою. Манка не обтяжує тісто, на відміну від борошна,
і вбирає вологу. Сирники виходять ніжними і соковитими. Однак манці
потрібно більше часу для розбухання, тому перед смаженням дайте тісту
постояти 15 хвилин. Ідеальна пропорція на 400 г сиру — 1 ст. л. борошна і
2 ст. л. манки.
- Щоб сирники зберегли форму і рівномірно
просмажилися, викладайте їх на добре розігріту сковороду з рослинною
олією. Потім зменшіть вогонь і накрийте сковороду кришкою. Страву
також можна запікати і в духовці — запаніровані сирники викладіть у
форму і поставте на 30-40 хв. у розігріту до 150-180 градусів духовку.
Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк
. - Людям із сечокам...