Лише спробуйте! Чим відмити жир на сітці витяжки - простий метод, який поверне чистоту

Захищаючи кухню від безладу і плям, витяжка приймає на себе основний удар жиру та іншого бруду, який утворюється під час приготування їжі, передають Патріоти України.

При цьому сама вона зсередини забивається цим брудом, через що може почати гірше працювати, і потребує регулярного чищення. Особливо сітка, на якій осідають всі вловлені часточки. OBOZREVATEL зібрав кілька порад, як ефективно почистити сітку витяжки. І як взагалі доглядати за цим приладом.

Метод замочування

Оскільки забрудники, які збираються на сітці витяжки, досить швидко засихають, її так чи інакше доведеться замочувати, щоби як слід відчистити. Тут може прийти на допомогу звичайний засіб для миття посуду. Розведіть його у гарячій воді так, як рекомендує інструкція на упаковці, і покладіть сітку у отриманий розчин на кілька годин. За можливості підтримуйте температуру розчину. Через деякий час жир розм’якшиться і його можна буде легко зняти жорсткою стороною кухонної губки.

Нашатирний спирт

Впоратись зі справді стійкими забрудненнями, які не бере мильне замочування, допоможе нашатирний спирт. Щоби відчистити ним сітку витяжки, потрібно забезпечити собі безпечні умови роботи – захистити дихальні шляхи і працювати у добре провітрюваному приміщенні, закритому, щоби повітря з аміаком не потрапляло далі у помешкання.

Візьміть 100 мл нашатирю і розчиніть його у 3,5 літрах теплої води. У цьому розчині замочіть сітку на кілька годин (2-4 в залежності від ступеню забрудненості). Коли предмет відмокне, почистіть його жорсткою щіткою. Бруд має легко відстати. Залишиться лише як слід промити сітку під проточною водою.

Догляд за внутрішньою частиною витяжки

Поки решітка відмокає у засобі для чищення, варто також подбати про інші внутрішні елементи приладу. Їх добре буде обробити розчином засобу для посуду. Важливо зняти всі залишки жиру та нагару. Чим чистішою після прибирання буде витяжка, тим краще вона працюватиме.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...