Мало хто знає: Чи потрібно насправді варити картоплю перед запіканням у духовці

Ця страва може бути як гарніром, так і цілком самостійним перекусом. Спершу погляд може здатися, що приготування є максимально простим. Але навіть у досвідчених кулінарів іноді виникає запитання, чи треба відварювати коренеплід перед запіканням. Детально про це розповіли на ProstoWay, передають Патріоти України.

Кухарі зазначають, що ця процедура не є обов’язковою. Але якщо вам хочеться отримати ароматну страву з апетитною хрусткою скоринкою чимшвидше, бажано все ж відварити картоплю до напівготовності. Це не займе більше 10 хвилин.

Найкраще почищену і нарізану картоплю залити окропом і поставити на вогонь. Після цього з картоплі треба злити воду і просушити її від зайвої вологи. Тільки потім слід перекладати коренеплоди у духовку. Якщо ретельно її просушити, страва вийде з рум’яною і буде мати хрустку скоринку, але при цьому шматочки будуть м’якими та ніжними всередині.

Бігати не потрібно: Як 15 хвилин швидкої ходьби щодня можуть врятувати серце

середа, 30 липень 2025, 16:08

Нові дослідження доводять: швидка 15-хвилинна прогулянка щодня може значно знизити ризик смерті, особливо від серцево-судинних хвороб. Вчені з США проаналізували дані понад 79 тисяч дорослих і дійшли висновку, що темп важливіший за кількість кроків, пе...

Секрет захисту від кліщів: ТОП-10 рослин, які варто посадити у своєму саду

середа, 30 липень 2025, 13:05

Кліщі стають все більшою загрозою для домашніх тварин, особливо собак. Ці паразити люблять ховатися у вологих, затінених куточках садів - серед довгої трави, густих кущів, старого листя та заростей. Рослини, як ожина, папороть, плющ, верес, рододендрон...