Мало хто знає: Чи потрібно насправді варити картоплю перед запіканням у духовці

Ця страва може бути як гарніром, так і цілком самостійним перекусом. Спершу погляд може здатися, що приготування є максимально простим. Але навіть у досвідчених кулінарів іноді виникає запитання, чи треба відварювати коренеплід перед запіканням. Детально про це розповіли на ProstoWay, передають Патріоти України.

Кухарі зазначають, що ця процедура не є обов’язковою. Але якщо вам хочеться отримати ароматну страву з апетитною хрусткою скоринкою чимшвидше, бажано все ж відварити картоплю до напівготовності. Це не займе більше 10 хвилин.

Найкраще почищену і нарізану картоплю залити окропом і поставити на вогонь. Після цього з картоплі треба злити воду і просушити її від зайвої вологи. Тільки потім слід перекладати коренеплоди у духовку. Якщо ретельно її просушити, страва вийде з рум’яною і буде мати хрустку скоринку, але при цьому шматочки будуть м’якими та ніжними всередині.

Це справді працює! Як врятуватися від набряків ніг влітку - дієві поради

субота, 7 червень 2025, 9:59

Набряки ніг влітку — часта проблема, особливо у спеку, коли судини розширюються, а рідина затримується в тканинах. Ось дієві поради, як полегшити або запобігти цьому, передають Патріоти України. Норма: 1,5–2 л чистої води на день (без врахування чаю, к...

Є вагомі причини! Які продукти варто виключити з раціону влітку

субота, 7 червень 2025, 9:32

Ось перелік груп і конкретних продуктів, від яких варто утриматися або звести до мінімуму влітку, а також пояснення, чому це корисно, передають Патріоти України. Підсумовуючи, у спекотну пору варто виключити або суттєво обмежити:. Натомість обирайте ле...