М’які, соковиті та хрусткі одночасно: Простий рецепт татарських біляшів

Біляші - страва татарського походження, друга назва якої - «перемяч». Традиційна начинка біляшів - яловиче м'ясо, але також в них часто додають картоплю, рис, овочі, а в слов'янській традиції - свинину, зазначають Патріоти України.

Рецепт біляшів

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно - 500 гр (може знадобитися більше, дивитися по замісу)
  • Тепле молоко - 320 мл
  • Рослинна олія - 3 ст.л.
  • Цукор - 0,5 ст.л.
  • Сіль - 1-1,5 ч.л.
  • Дріжджі сухі - 1 упаковка

Для начинки:

  • 500 гр яловичини
  • 3 цибулини
  • Сіль перець

Приготування:

1. Змішайте борошно з цукром, сіллю та дріжджами. Просійте через сито, зберіть гіркою, зробіть у середині поглиблення та влийте в нього молоко та олію.

2. Вимісіть тісто до тих пір, поки воно не стане прилипати до рук. Зліпіть з нього кулю, накрийте плівкою і залиште мінімум на годину, щоб воно виросло.

3. Коли тісто гарно підросте, промніть його, розділіть на 4 частини, скачайте з них ковбаски і кожну розділіть ще на 4 частини. Загалом має вийти 16 кульок тіста для такої ж кількості біляшів.

4. Кожну кулю розкачайте в коло діаметром близько 15 см (приблизно за розміром блюдця).

5. Зробіть начинку: пропустіть через м'ясорубку яловичину, дрібно наріжте цибулю і додайте її до фаршу. Поперчіть і посоліть. Можете відразу розділити фарш на ті ж 16 частин.

6. Покладіть у центр коржів фарш і заліпіть біляш так, щоб у центрі залишився невеликий отвір.

7. Налийте в сковороду 200-250 мл олії, нагрійте її та викладайте біляші отвором вниз. Обсмажуйте під кришкою, потім переверніть, влийте всередину отвору трохи гарячої олії зі сковороди, знову накрийте кришкою і смажте до рум'яності.

8. Зніміть готові біляші зі сковороди, викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир, а потім промокніть ще одним паперовим рушником зверху. Смачного!

Буде дуже смачно! Як запекти картоплю в духовці, щоб вона не засохла і не потріскалася

вівторок, 16 квітень 2024, 16:14

Серед багатьох рецептів з картоплею особливою популярністю користується приготування в духовці. Незалежно від того, буде вона запікатися з куркою або сама з собою, скибочки можуть висохнути і потріскатися. Розкажемо, що зробити, щоб цього не сталося, п...

Що потрібно зробити з яблуками, щоб приготувати неймовірно смачну шарлотку

вівторок, 16 квітень 2024, 15:13

Простішого рецепту смачної домашньої випічки, ніж шарлотка, придумати, напевно, вже неможливо. Десерт до вподоби дорослим і дітям, і нехай це не найдієтичніший пиріг, але на тлі інших кулінарних шедеврів він не зіпсує фігуру, якщо знати міру. Незважаюч...