Незважаючи на думку про те, що деякі продукти "несумісні" для одночасного вживання, дослідження говорять, що всі вони в будь-якому поєднанні чудово засвоюються. Про це заявила дієтологиня Альбіна Комісарова, передають Патріоти України.
У своєму Instagram вона зазначила, що до проблеми з травленням можуть викликати не огірки з помідорами, якщо їх з'їсти одночасно, а індивідуальна реакція організму.
За її словами, для кожного макроелемента – білків, жирів, вуглеводів – ШКТ людини виділяє власні ферменти для перетравлення. Водночас немає такого, що одні нейтралізують інші – вони прекрасно працюють разом.
"Що стосується "лужного" і "кислотного" середовища для перетравлення, в шлунку завжди кисле середовище і їжа його якщо змінює, то дуже ненадовго, гомеостаз в організмі чудово підтримується, тому що будь-яке його відхилення може бути смертельно небезпечним", – пояснює фахівчиня.
Вона також зазначила, що не буває чисто білкової або вуглеводної їжі, крім цукру і білка яйця. В іншому випадку вся їжа вже є змішаною.
"А що якщо поєднання риба-кефір або диня-молоко викликає у вас неприємні відчуття? Це не непоєднуваність продуктів, а ваша індивідуальна реакція, це нормально, і ви орієнтуйтеся на свої відчуття", – підкреслила Комісарова. Водночас дієтологиня порадила, що дійсно не можна поєднувати ліки та алкоголь.
Підживлення розсади на весні є важливим кроком для забезпечення здорового росту рослин і отримання багатого врожаю. Ось кілька порад, як правильно підживити розсаду, передають Патріоти України. Підживлення розсади на весні – це баланс між забезпеченням...
Нове дослідження, проведене Університетською клінікою Тюбінгена спільно з Німецьким центром досліджень діабету (DZD) та Інститутом імені Гельмгольца в Мюнхені, проливає світло на роль мозку в розвитку ожиріння, передають Патріоти України. Вчені встанов...