Можна і диню з молоком: Дієтолог розбила популярний міф про непоєднуваність продуктів

Незважаючи на думку про те, що деякі продукти "несумісні" для одночасного вживання, дослідження говорять, що всі вони в будь-якому поєднанні чудово засвоюються. Про це заявила дієтологиня Альбіна Комісарова, передають Патріоти України.

У своєму Instagram вона зазначила, що до проблеми з травленням можуть викликати не огірки з помідорами, якщо їх з'їсти одночасно, а індивідуальна реакція організму.

За її словами, для кожного макроелемента – білків, жирів, вуглеводів – ШКТ людини виділяє власні ферменти для перетравлення. Водночас немає такого, що одні нейтралізують інші – вони прекрасно працюють разом.

"Що стосується "лужного" і "кислотного" середовища для перетравлення, в шлунку завжди кисле середовище і їжа його якщо змінює, то дуже ненадовго, гомеостаз в організмі чудово підтримується, тому що будь-яке його відхилення може бути смертельно небезпечним", – пояснює фахівчиня.

Вона також зазначила, що не буває чисто білкової або вуглеводної їжі, крім цукру і білка яйця. В іншому випадку вся їжа вже є змішаною.

"А що якщо поєднання риба-кефір або диня-молоко викликає у вас неприємні відчуття? Це не непоєднуваність продуктів, а ваша індивідуальна реакція, це нормально, і ви орієнтуйтеся на свої відчуття", – підкреслила Комісарова. Водночас дієтологиня порадила, що дійсно не можна поєднувати ліки та алкоголь.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...