
Незважаючи на думку про те, що деякі продукти "несумісні" для одночасного вживання, дослідження говорять, що всі вони в будь-якому поєднанні чудово засвоюються. Про це заявила дієтологиня Альбіна Комісарова, передають Патріоти України.
У своєму Instagram вона зазначила, що до проблеми з травленням можуть викликати не огірки з помідорами, якщо їх з'їсти одночасно, а індивідуальна реакція організму.
За її словами, для кожного макроелемента – білків, жирів, вуглеводів – ШКТ людини виділяє власні ферменти для перетравлення. Водночас немає такого, що одні нейтралізують інші – вони прекрасно працюють разом.
"Що стосується "лужного" і "кислотного" середовища для перетравлення, в шлунку завжди кисле середовище і їжа його якщо змінює, то дуже ненадовго, гомеостаз в організмі чудово підтримується, тому що будь-яке його відхилення може бути смертельно небезпечним", – пояснює фахівчиня.
Вона також зазначила, що не буває чисто білкової або вуглеводної їжі, крім цукру і білка яйця. В іншому випадку вся їжа вже є змішаною.
"А що якщо поєднання риба-кефір або диня-молоко викликає у вас неприємні відчуття? Це не непоєднуваність продуктів, а ваша індивідуальна реакція, це нормально, і ви орієнтуйтеся на свої відчуття", – підкреслила Комісарова. Водночас дієтологиня порадила, що дійсно не можна поєднувати ліки та алкоголь.
Коти можуть здаватися найнезалежнішими домашніми улюбленцями, але чи знаєте ви, як довго їх можна залишати на самоті, не завдаючи шкоди їхньому благополуччю? Отже, нещодавні наукові дослідження показують, що коти можуть страждати від самотності та стре...
Мандарини - символ зими та свята: солодкі, соковиті і багаті на вітамін С. Вони зміцнюють імунітет, підтримують серце та нервову систему, а також допомагають боротися з осінньою втомою, передають Патріоти України. Але є «але»:. Як вибрати хороші мандар...