Для православних християн Великдень - одне з найважливіших днів року. Віряни східного обряду святкуватимуть його вже 5 травня. Одна з особливих традицій - фарбувати крашанки. Однак, є кольори, в які фарбувати яйця на Великдень заборонено, передають Патріоти України.
Згідно з народними віруваннями, деякі відтінки крашанок можуть стати причиною неприємностей в оселі та навіть хвороб у членів родини.
Здавна вважалося, що фарбувати крашанки на Великдень у темні кольори, зокрема, чорний, не варто. Темні відтінки зовсім не поєднуються з тією світлою радістю, яку несе Воскресіння Христове. У наших пращурів чорний та інші подібні кольори асоціювалися з трауром, смутком і негативом.
Чорний колір крашанок може призвести до хвороб, бід та інших неприємностей в родині. Сірий також не найкращий відтінок. Він є символом апатії, безнадії, туги. Такі яйця стануть причиною появи негативних емоцій та розчарування в вашому житті.
У деяких культурах фіолетовий колір вважається символом каяття, смутку та покаяння. Крашанки в такому відтінку принесуть у родину непорозуміння, сварки та проблеми у стосунках.
Найпопулярнішим кольором для фарбування крашанок в усі часи був червоний та його відтінки. Він здавна символізує щастя, радість, здоров'я, а тому підходить для цього великого свята.
Також можна обрати зелений колір, який є символом початку, життя, весни та свіжості. Зелені крашанки принесуть до вашого дому добробут і успіх.
Жовтий колір можете обирати, якщо хочете залучити в оселю процвітання та гроші. Він є символом сонця, радості, багатства.
Ще один колір, який сміливо можна обирати — синій. Він є символом щирості, спокою та вірності, а тому принесе в родину гармонію та позитивні емоції.
Довгий час вважалося, що щоденний душ може шкодити шкірі – змивати природні захисні олії, порушувати мікробіом і провокувати сухість, тріщини чи навіть загострення екземи й псоріазу. Проте нещодавнє дослідження британських вчених кидає виклик цим уявле...
Харчування відіграє ключову роль не лише у фізичному здоров’ї, а й у стані нашого мозку. Наукові дослідження показують, що певні продукти можуть підвищувати ризик розвитку хвороби Альцгеймера та погіршувати когнітивні функції, передають Патріоти Україн...