Йогурт - корисний продукт дієтичного рацину, але тільки за умови правильного складу. Як же вибрати кращий варіант і що з ним готувати? На ці питання відповіла в Instagram нутриціолог Ольга Усенко, передають Патріоти України.
Йогурт і як його впровадити в свій раціон? У складі йогурту не повинно бути нічого, крім: молоко і його похідних, закваска. Йогурт може бути різної жирності, і від жирності буде змінюватися набір похідних молока (вершки, різна жирність самого молока). Зараз є на полицях варіанти йогуртів з наповнювачами, але без цукру, але все ж краще наповнювати йогурт самостійно.
Як використовувати йогурт?
Йогурт так само можна використовувати як заправку в салат, але тоді це повинен бути жирний йогурт (10% і вище).
Йогурт можна додавати в сир на сніданок, для того, щоб сир був більш кремовий і з приємною текстури. На йогурті можна робити смузі і різні пп-дессерти.
Скільки в день йогурту буде достатньо?
Якщо це жирний йогурт "грецький", то до 100 г. Якщо це питний йогурт, жирність якого до 3%, тоді до 300 мл можна в день стабільно. Найкорисніший варіант йогурту буде той, який ви зробите самі.
Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...
Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...