Нам усім вони подобаються: Лікар назвала шкідливі в період пандемії коронавірусу продукти

В період пандемії слід обмежити споживання солі та цукру, а також насичених і трансізомерних жирних кислот.

Лікар-терапевт, дієтолог і кандидат медичних наук Катерина Бурляєва назвала продукти, які не рекомендується вживати зараженим коронавірусом, повідомляють Патріоти України.

На думку експерта, жоден з харчових продуктів сам не може спровокувати захворювання Covid-19. «Це не одномоментний вплив, а комплекс неправильних звичок, що призводять до захворювань, які в кінцевому підсумку і вплинуть на перебіг і захворювання Covid-19», – підкреслила Бурляєва.

Більш того, лікар зазначила, що для людей, які знаходяться на карантині або на самоізоляції розробили відповідний раціон. Згідно з ним, в період пандемії слід обмежити споживання солі та цукру, а також насичених і трансізомерних жирних кислот. Крім того, необхідно зменшити кількість борошняних виробів, хліба і хлібобулочних виробів, газованих і соковмісних напоїв. У список шкідливих продуктів також увійшли ковбаси, сосиски, делікатеси, м’ясо з високим вмістом жиру, сир з масовою часткою жиру понад 30%, чипси, майонез і фаст-фуд.

Це може здивувати! Як кава впливає на чутливість до болю

понеділок, 8 грудень 2025, 19:44

Ранкова кава може здатися ідеальним початком дня, але нове дослідження показує, що вона може погіршити симптоми хронічного болю. Про це пише dailymail, передають Патріоти України. Дослідження виявило, що вживання великої кількості кави, ймовірно, призв...

Через які ворота ви пройдете? Ваш вибір відкриє правду про вашу особистість

понеділок, 8 грудень 2025, 19:12

Наші вподобання та інтуїтивні рішення часто розкривають більше, ніж ми думаємо. Навіть вибір кольору чи місця може багато сказати про характер. Перед вами шість воріт - кожні ведуть у свій світ, передають Патріоти України. Не думайте довго - перше, що...