Квасоля обов'язково має бути у раціоні кожної людини, адже вона є джерелом вітаміну С та вітамінів групи В. Окрім того, квасоля багата на залізо, йод, мідь, цинк, фосфор, калій, кальцій тощо. Саме тому важливо споживати страви з цією бобовою культурою, передають Патріоти України
Проте досить часто господині не хочуть гаяти час на приготування страв із квасолі, адже вона потребує довгого замочування, а потім ще 1,5-2 години вариться. Проте є дуже цікавий спосіб, який допоможе набагато скоротити процес приготування квасолі.
Як замочувати квасолю?
Якщо ви забули замочити квасолю звечора, не біда! Відтепер вам не доведеться цього робити, адже ми знаємо неймовірний секрет, за допомогою якого квасоля набухне всього за дві години.
Як відомо, квасоля має щільну шкірку, яку потрібно розм'якшити. Це потрібно для того, аби квасоля якнайшвидше увібрала вологу. Прискорити цей процес нам допоможе окріп. Просто замочіть вашу квасолю у окропі у співвідношенні 1:4.
Тепер до квасолі потрібно додати секретний інгредієнт – соду. Саме сода допомагає додатково розм'якшити щільну шкірку квасолі, зруйнувавши мікротріщинки на ній. Пропорція соди невелика – 1/4 чайної ложки.
Саме ця хитрість заощадить процес замочування квасолі в рази! Тепер вам не доведеться чекати цілих 10 годин, доки квасоля набухне. Всього за дві години ви отримаєте готову квасолю, яку вже можна варити. Пам'ятайте, що після замочування воду потрібно злити, а квасолю – ретельно вимити.
Після того як квасолю вимочили, можна братися до її подальшого приготування. Проте у багатьох господинь може виникнути питання, коли потрібно солити квасолю при варінні. Відповідь на це питання досить проста. Якщо ви хочете отримати розварену квасолю, то посоліть її наприкінці варіння. Якщо ж ви хочете, щоб квасоля не розварилася, то потрібно посолити її на початку варіння.
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...