Навіть мангалу не треба! Як приготувати смачний шашлик не виходячи з дому

Ніщо не зрівняється за смаком з м'ясом, приготовленим на багатті, просоченим легким димком і найніжнішим ароматом східних спецій. Сама атмосфера приготування шашлику на природі сприяє появі звірячого апетиту і особливого настрою під час трапези. Проте в домашніх умовах теж легко можна приготувати шашлик, який не відрізнятиметься ні за запахом, ні за смаком від того, що звикли їсти на дачі або на пікніку, передають Патріоти України.

Свинина на подушці з цибулі

Для приготування цього нескладного і бюджетного шашлику в духовці потрібно багато цибулі і багато м'яса. Бажано брати з розрахунку 1/1. Наприклад, 1 кг свинячого ошийка і приблизно стільки ж цибулі. Оцет, оливкову олію і воду також брати в рівних частках — 3 ст. л. яблучного 9 % оцту і стільки ж води і оливкової олії. Спеції, сіль і перець за смаком.

Секрет такого шашлику в тому, що спочатку великі «шашличні» шматки свинини діляться своїм соком з цибульними кільцями без будь-яких добавок. Годину під плівкою і 2 години в холодильнику — саме стільки їм потрібно побути разом.

Через 3 години до них додаються спеції, оцет з водою. Все це ретельно перемішується і відправляється на 2-годинний відпочинок.

В рукав для запікання спочатку викладається вся цибуля (її краще трохи вичавити), а потім поверх неї шматки м'яса. Запікати як зазвичай при температурі 190-200 градусів 45 хвилин. У самому кінці цього часу можна розкрити рукав і дати м'ясу підсмажитися. Але це на любителя.

Замість шампурів дерев'яні шпажки, а в іншому все як на природі

Куряче філе або курячі крильця? А може, соковиті стегенця курчат? У цьому рецепті суттєвої різниці немає. Головне — дотримуватися пропорції: на 1 кг м'яса потрібно 0,5 кг соковитих помідорів, 200 гр. болгарського перцю, 0,5 кг ріпчастої цибулі.

Для маринаду знадобиться 4 ст. л. гірчиці, 5 ст. л. майонезу, сіль і спеції за смаком, 2 ст. л. соняшникової олії. Питання з перцем чилі — на розсуд кухаря.

Куряче м'ясо повинно маринуватися в такому соусі приблизно 3-3,5 години. Кульмінацією приготування такого шашлику стане нанизування всіх інгредієнтів на дерев'яну шпажку. Помідори, перець, цибульні кільця і м'ясо хаотично чергуються.

На деко вистилається пергаментний папір, на який ставлять дерев'яні шампури. У духовці такий шашлик готується до утворення ніжної рожевої скоринки. Протягом готування доведеться пару раз крутити шампури. Все як на природі!

Баранина в баклажанному човнику

Ця грузинська страва стане прикрасою будь-якого святкового столу, а звичайна вечеря перетвориться в царську трапезу. При цьому на його готування піде не більше двох годин і мінімум інгредієнтів.

Готувати такий шашлик — одне задоволення. Спочатку дрібні шматки баранини маринують протягом години в традиційному маринаді з солі, спецій, оцту і води з олією. Потім розрізають великий баклажан вздовж, але не до кінця. Ці дві недорізані половинки необхідно посолити і дочекатися, поки не стече гіркота з соком.

Тепер необхідно обережно покласти шматочки маринованої баранини в баклажанові стулки і проткнути їх шпажками, щоб «човник» не розсипалася.

Запікати такий шашлик необхідно при температурі 250 градусів приблизно 25-30 хвилин. Не зайвим буде під час обжарювання перевертати пару раз такий «човник».

Домашній шашлик в духовці — це не міф, а демонстрація того, що на світі немає нічого неможливого. Яке б м'ясо не лежало в основі домашнього шашлику, воно не підсохне в духовці, якщо буде правильно замариноване. Та й приготувати шашлик вдома можна навіть смачніше того, що на природі, головне — знати секрети його приготування.

Джерело: Ukr.Media

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...

Це здивує! Тест у картинці визначить, ким ви були в минулому житті

четвер, 25 квітень 2024, 11:12

У багатьох релігіях існують переконання, що людина приходить в цей світ знову і знову у новому тілі. Якщо ви вірите що життя дається не один раз, пропонуємо пройти цей тест, передають Патріоти України. Виберіть картинку, не замислюючись та не витрачаюч...