Названо час доби, який найбільш стресовий: Як зменшити напруження

Стрес, тривоги та напруження супроводжують нас щодня. Важливо вміти відволікатися від щоденних турбот, щоб мінімізувати шкідливий вплив стресу на здоров’я. Нещодавно дослідники виявили, що є певний час доби, у який більшість людей відчувають максимальний рівень пригнічення та напруги, передають Патріоти України.

Опитування показало, що підготовка до поїздки на роботу та збирання дітей до школи робить ранок найбільш напруженим часом дня. Деталі розповіло видання Daily Mail.

Стресовий час доби

Дослідники запитали тисячі дорослих, коли вони відчувають найбільший стрес протягом дня, і 51% респондентів зізналися, що вони часто відчувають тривожність з того моменту, як встають з ліжка.

8:15 ранку – найбільш стресовий час доби, визначили вчені.

Респонденти заявили, що вони, як правило, втрачають 20 хвилин і 28 секунд на несподівані ускладнення протягом цього часу, тож їм не вдається бути зібраними та пунктуальними.

  • Більше половини опитаних дорослих, 51%, наголосили що їм ніколи не вистачає часу на виконання ранкових процедур та зобов’язань.
  • Принаймні 35% респондентів заявили, що відчувають певну форму стресу в першій половині дня.
  • І майже половина, 47 % респондентів, зазначили, що вранці вони не встигають зробити і половини з того, що запланували.

Отримані дані доволі тривожні, адже лікарі попереджають, що стрес, нервозність або виснаження можуть збільшити ризик розвитку деменції та інших неврологічних хвороб.

Серед звичайних ранкових турбот респонденти назвали недосипання, пошук ключів, шкарпеток чи інших важливих речей, непередбачуваність дитячих емоцій, що нерідко перетворюють навіть добре спланований ранковий розпорядок у хаос.

Важливі поради

Дослідники дали п’ять порад, які допоможуть зменшити стрес, пов’язаний з ранковими заняттям.

  1. Підготуйте все найважливіше звечора: продумайте одяг, знайдіть білизну і шкарпетки, підготуйте інгредієнти для сніданку.
  2. Створення легшого та послідовного ранкового розпорядку, якого може дотримуватися кожен член сім’ї, дасть можливість налагодити м’язову пам’ять у ті дні, коли ви прокидаєтеся особливо втомленими.
  3. Батькам експерти рекомендують вставати принаймні за 30 хвилин до того, як їхні діти повинні прокинутися, виділяючи трохи вільного часу, щоб підготуватися до нового дня.
  4. Також варто подумати про делегування певних домашніх справ і обов’язків своїм дітям, зосереджуючись на корисних завданнях, які відповідають віку.
  5. Дітям і дорослим науковці рекомендують намагатися обмежити використання гаджетів вранці, враховуючи, що соціальні мережі, телешоу, відеоігри та інші цифрові медіа можуть вкрасти безцінні хвилини, необхідні для підготовки до нового дня.

Все дуже просто! Який секретний інгредієнт додати в маринад для шашлику, щоб м'ясо було соковитим

середа, 1 травень 2024, 7:52

Для того, щоб шашлик був соковитим, зовсім не обов'язково вигадувати різноманітні маринади або додавати все, що є в холодильнику. Достатньо додати трохи спецій, а також один простий інгредієнт - мінералку, передають Патріоти України. Ідея приготування...

Стане легше прокидатися: Названо ранкову звичку, від якої обов’язково потрібно позбутися

середа, 1 травень 2024, 7:30

Правильна поведінка вранці впливає на циркадний ритм, сприяючи бадьорості вдень і сонливості вночі, пише HuffPost з посиланням на сертифікованого психіатра і фахівця з медицини сну Честера Ву, передають Патріоти України. "Циркадний ритм, ваш внутрішні...