Не 90 градусів! Названо найкращу температуру для прання постілі

Прати постільну білизну слід регулярно, в ідеалі - раз на тиждень. Протягом ночі на постілі накопичуються мертві клітини шкіри, жир, піт, віруси, бактерії та пилові кліщі, передають Патріоти України.

Найпоширенішою помилкою при пранні простирадл та наволочок є встановлення надто високої температури. Фахівці стверджують: позначка в 90 градусів жодним чином не пришвидшить та не покращить процес очищення. Яка температура є оптимальною для прання постілі, розповіло видання Express.

Експерти з прибирання Fantastic Services наголосили, що саме пилові кліщі та їхні побічні продукти викликають найбільше проблем. Ці мікроскопічні комахи є збудниками алергії та шкірних висипань. Вони присутні майже в кожній оселі, і не обов’язково, щоб на поверхнях був видимий бруд. Позбутися від пилових кліщів надзвичайно складно, а деякі спеціалісти стверджують, що навіть неможливо.

"Пилові кліщі живуть виключно на мертвих клітинах шкіри, тому вони процвітають у ліжках і постільній білизні. Їхня кількість може сягати багатьох тисяч", – зазначили експерти.

Регулярне прання постілі на деякий час допоможе зменшити кількість пилових кліщів. Варто дотримуватися кількох простих кроків.

Перевірте етикетку

Не ігноруйте інструкції щодо догляду за постільною білизною, що містяться на етикетці. За словами фахівців, найкраща температура для прання постільної білизни – від 30 до 40 градусів.

Наповнення барабана

Один із міфів економного прання полягає у максимальній заповненості барабана: так, мовляв, можна зекономити та не вмикати машинку двічі. Однак не слід занадто перевантажувати прилад. Це не лише не покращить якість прання, а й може призвести до поломок. Експерти попередили, що "простирадла стають чистішими, якщо у них є багато місця для руху в пральній машині".

Правильні налаштування

Деякі пральні машини мають спеціальні налаштування для прання постільної білизни. В іншому випадку встановіть показники, вказані на етикетці.

Роздільне прання

Не варто прати делікатні тканини разом з більш грубими, наприклад, з рушниками. Важливо пам’ятати, що рушники можуть пошкодити простирадла, адже товщі тканини будуть спричиняти тертя, призводячи до сколювання або розриву делікатних тканин.

Миючі засоби

Надмірна кількість миючого засобу також може пошкодити волокна, в результаті чого постільна білизна буде швидше зношуватися.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...