Не дайте себе обдурити: Як визначити справжній пробіг авто

Рішення про стан автомобіля краще приймати після спілкування з досвідченим експертом, але є моменти, на які варто звернути увагу відразу.

При покупці уживаної машини дуже важливо дізнатися реальний кілометраж пробігу автомобіля, але якщо авто дуже старе, то показники одометра напевно обнулялися, зазначають Патріоти України.

Як йдеться в статті порталу "Авто 24", для кожної моделі автомобіля відомі цифри пробігу, при яких наступають характерні прояви зносу. Таким чином, показники реального пробігу можна шукати в таких місцях:

Електронна пам'ять

Автовласники вже давно вміють зміняти показання одометра, але практично завжди в пам'яті електронних блоків можна знайти реальний кілометраж.

Вид інтер'єру

До 100-150 тис. км пробігу матеріали обробки можуть зберегти первинний вигляд, але вже через 50-70 тис. км з'являються потертості на педалях, а близько 200 тис. км стане явним знос тканини водійського крісла.

Що стосується керма, то воно облазить не раніше 150 тис. км пробігу.

Знос двигуна

Якщо з вихлопної труби йде дим з відтінком синього або чорного кольору, то це ознака зносу деталей поршневої групи. Але нечесні перекупники вміють тимчасово маскувати це.

Стан ходової

Заводські сайлент-блоки і кульові опори можуть зберігатися в порядку до 60-80 тис. км, але все залежить від умов експлуатації і моделі авто.

Амортизатори

Ці деталі не завжди рентабельно змінювати перед продажем, з цієї причини не пошкодуйте грошей на їх перевірку на спеціальному стенді. Рішення про стан автомобіля краще приймати після спілкування з досвідченим експертом. Тим більше не варто відмовлятися або погоджуватися на покупку на основі одного підозрілого моменту.

Психологічний тест: Наскільки міцні ваші стосунки

четвер, 28 березень 2024, 16:14

Кожна людина мріє про щасливі і міцні стосунки. Але часто буває, що партнери не можуть подолати перешкоди і труднощі або просто не підходять один одному, передають Патріоти України. Дізнатися, які перспективи у ваших відносин, допоможе психологічний те...

Ви будете здивовані! Навіщо кухарі додають у м’ясний фарш звичайний лід

четвер, 28 березень 2024, 15:13

Головне, чого намагаються досягти кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід. Сам собою фарш зіпсувати складно, передають Патріоти України. Достатньо пропустити через м’ясорубку свиняче та яловиче м’ясо. Але, на ж...