Не допомагають, а навпаки: ТОП-7 "дієтичних" продуктів, які потрібно викреслити з раціону, щоб не товстішати

Якщо ви думаєте, що їсте "дієтичну їжу", то вас можуть збентежити додаткові кілограми жирових відкладень на талії. Адже не завжди "дієтичні" маркування відповідають своїй дійсності, а можуть таємно можуть спричинити набір ваги, передають Патріоти України.

Дослідження свідчать про те, що ми піддаємося такому впливу з реклами, сподіваючись отримати користь від маркування про низькокалорійність продукту. Як продавці маніпулюють нашою свідомістю та які продукти впливають на нашу вагу, пише Eat This Not That.

1. Знежирений йогурт

Класичний приклад їжі, яку ми звикли бачити на телекранах. Але, якщо читати список інгредієнтів, то "знежирений" йогурт може виявитися зовсім іншим. Дуже часто в таких продуктах жири замінюються високою кількістю додатного цукру.

Необхідно бути обережним з такою їжею і не боятися купляти йогурт з невеликими додаванням жиру. Цією думки дійшли експерти The American Journal of Clinical Nutrition у 2016 році на основі дослідження жінок протягом 100 років. Виявляється, що ті, хто включав у свій раціон більше жирних молочних продуктів, набрали менше ваги ніж ті, хто споживав нежирні молочні продукти.

2. Знежирена заправка для салату

Заправки без жиру часто містять велику кількість цукру, особливо кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози, що може бути другим за кількістю інгредієнтом після води. Навіть у невеликих порціях знежиреної заправки може бути до 3-4 грамів цукру, що варто враховувати при виборі продуктів для салатів. Тож, обираючи на вечерю смачний салат і купляючи банку знежиреної заправки — будьте обережними.

3. Дієтична кола

Заміна безкалорійних безалкогольних напоїв на газовану воду, яка містить 150 калорій, може здатися вигідною для здоров'я і сприяти схудненню. Однак насправді це може призвести до набору ваги. Деякі дослідження показали, що люди, які споживають дієтичні напої, часто компенсують це, споживаючи більше калорій в інших продуктах.

Штучні підсолоджувачі, такі як аспартам, сахарин або спленда, можуть грати певну роль у цьому явищі. Вони, не містячи калорій, засліплюють організм своєю солодкістю, що може збуджувати апетит до ще більш солодких продуктів. Огляд досліджень, опублікований в Єльському журналі біології та медицини, вказує, що штучні підсолоджувачі можуть сприяти потягу до цукрових продуктів і залежності від них, що може сприяти розвитку ожиріння.

4. Легкий пшеничний хліб

Не дайте собі ввести в оману слово "пшениця" на етикетці хліба просто підтверджує використання пшеничного борошна. Але білий пшеничний хліб не є цільнозерновим, оскільки в ньому відсутня клітковина. Для перевірки цільнозернового хліба перегляньте інгредієнти на етикетці, шукайте терміни "цільнозернове" борошно, щоб переконатися, що ви отримуєте більше клітковини та вітамінів.

Зверніть увагу на термін "легкий", який не означає, що хліб містить менше калорій. Обирайте цільнозерновий хліб, який точно містить поживні речовини та бути кращим варіантом для вашого здоров'я і допоможе уникнути надмірного споживання пустых калорійних продуктів.

5. Йогуртові парфе в магазині

Ви заходите в міні-маркет з метою швидкого перекусу, вибираючи щось здорове і бачите йогуртове парфе з шарами нарізаної полуниці та граноли. Якщо ви думаєте, що йогуртове парфе краще ніж батончик Snickers, то зауважте, що обидва варіанти мають приблизно однакову кількість калорій — 280 — та грамів цукру — 28.

6. Енергетичні та протеїнові батончики

Енергетичні та протеїнові батончики є яскравими прикладами продуктів з міфічною користю для здоров'я. Не дивлячись на те, що маркування батончиків намагається переконати вас у здоровій природі цих закусок, але факти щодо харчування розповідають зовсім інші докази.

Наприклад, енергетичний батончик Chocolate Chip від CLIF містить 21 грам цукру та 250 калорій, а енергетичний батончик з арахісовим маслом PowerBar Performance — 26 грамів цукру та 230 калорій.

7. Попкорн

Не всі види попкорну корисні для організму. Наприклад, це стосується тих, до яких не додають олію чи вершкове масло. Обираючи попкорн у кінотеатрі, особливо з додатком розтопленого вершкового масла або підсоленої олії, ви отримуєте високу калорійність з 6 грамами насичених жирів на порцію, що становить 30% вашої денної норми.

Також перевіряйте етикетки попкорну для мікрохвильової печі з написом "аромат вершкового масла" або "аромат карамелі": читайте про наявність жирів та поживні речовини.

Секрет господинь! Що обов’язково треба додати у фарш для пельменів, біляшів і чебуреків

вівторок, 20 серпень 2024, 8:07

Соковитий фарш у багатьох стравах відіграє найважливішу роль, зокрема пельмені, біляші чи чебуреки можуть бути несмачними, якщо у тісто засунути невміло зроблений фарш, передають Патріоти України. Фарш для соковитих виробів треба робити не з пісного м’...

А ви це знали? Чи можна варити картоплю та моркву разом

вівторок, 20 серпень 2024, 7:12

Для багатьох овочевих салатів, наприклад, для популярного і улюбленого багатьма олів’є, потрібна картопля та морква. При цьому додавати їх слід саме у вареному вигляді, передають Патріоти України. Господині, які прагнуть заощадити час, воліють одночасн...