Не просто руйнує здоров’я! Ось чому не варто зловживати замороженою піцою

Заморожена піца — це смачна страва, яку легко їсти та для приготування якої не треба витрачати багато часу. Однак така, на перший погляд, ідеальна страва, має свій зворотний бік, зокрема, у складі піци часто є багато насичених жирів, натрію та рафінованих вуглеводів, передають Патріоти Українию.

Через це її варто їсти рідко, вибирати варіанти з кращим складом, перевіряючи етикетки, а також готувати корисну альтернативу самостійно. Що варто знати перед тим, як купити заморожену піцу, розповіли в Eat This, Not That.

Популярність цього полуфабрикату

Популярність замороженої піци обумовлена її доступністю, ціною та зручністю як у приготуванні, так і у вживанні. Крім того, нові технології дозволять ефективніше заморожувати продукти, такі як піца та хліб, займаючи важливе місце на ринку. Саме тому, попит на піцу продовжуватиме зростати у найближчі роки. Однак варто звертати увагу на склад і якість таких продуктів, оскільки це важливо для дотримання збалансованого раціону.

Склад замороженої піци

Хоча заморожена піца популярна через свою зручність, проте вона часто може містити високі рівні натрію та насичених жирів. Наприклад, одна порція може містити до 980 мг натрію, що є значною частиною добової норми, а також багато рафінованих вуглеводів, які не мають поживної цінності. Щоб зменшити ризики, вибирайте піцу з меншою кількістю натрію і жирів, або готуйте піцу вдома, щоб контролювати склад та кількість продуктів.

Значення та вплив на здоров’я

Регулярне вживання обробленої їжі з високим вмістом натрію, насичених жирів та рафінованих вуглеводів може суттєво погіршити здоров'я. Це підвищує ризик високого тиску, поганого холестерину та серцево-судинних захворювань. Зменшіть споживання таких продуктів, як заморожена піца, щоб підтримувати нормальний рівень тиску та холестерину. Крім того, обирайте натуральні продукти для профілактики діабету та інших проблем.

Здорові альтернативи

Щоб вибрати більш корисну заморожену піцу, обирайте варіанти на заквасці або з цільнозернового тіста, що краще для здоров’я кишечника. Крім того, зменшіть порції та доповнюйте їх овочевим гарніром, щоб збільшити кількість клітковини та уникнути переїдання. Це дозволить насолоджуватися піцою та підтримувати здоровий раціон.

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...

Візуальна загадка, яку не може розв’язати 95% людей: Знайдіть тріснуте яйце за 10 секунд

субота, 12 липень 2025, 11:50

Гадаєш, у тебе гострий зір і ти помічаєш усе? Перевір себе! Перед тобою візуальний тест, з яким 95% людей не справляються за 10 секунд, передають Патріоти України. На зображенні — десятки яєць. Одне з них має маленьку тріщинку. У тебе лише 10 секунд, щ...