Не робіть помилок! Чому яловичина виходить жорсткою

Достатньо врахувати лише один нюанс, щоб страва з яловичини стала справжнім задоволенням для смакових рецепторів, передають Патріоти України.

Яловичину не люблять готувати недосвідчені господині. Страва виходить жорсткою, як гума, тому вибір роблять на користь свинини чи курки.

Подробиці

Але досить виправити одну помилку, яку роблять на початку приготування. Тоді не доведеться відмовлятися від улюбленої страви через очікування невдачі.

Корінь проблеми лежить у неправильній попередній обробці. Досвідчені кулінари рекомендують наперед підготувати м’ясо.

Наприклад, плануючи готування на завтра, яловичину перекладають із морозилки в холодильник увечері.

М’ясо укладають не в миску, а в друшляк, який ставлять у глибокий посуд. Важливо, щоб яловичина не стикалася з водою, яка буде накопичуватись в міру розморожування. Додатково м’ясо обертають у паперовий рушник на час розморожування.

Завдяки цьому трюку страва з яловичини вийде м’якшою, не буде асоціацій із «гумою». Закріпить результат маринад, виготовлений з ківі чи ананаса.

Джерело: ПростоВей

Ви могли і не здогадуватися! Популярні продукти, що підштовхують до переїдання

понеділок, 1 грудень 2025, 7:44

Навіть корисні продукти можуть нашкодити, якщо їх споживати занадто багато. Помірність у харчуванні допомагає підтримувати здоров’я та досягати бажаних результатів без зайвого стресу для організму, передають Патріоти України. Дієтологи виділяють кілька...

Народні прикмети на 1 грудня: Наумів день. Як назавжди не відвернути вдачу у справах і не віддати щастя своєї дитини необережним вчинком

понеділок, 1 грудень 2025, 7:10

Православна церква України 1 грудня за новим стилем (14 грудня за старим) вшановує праведного Філарета Милостивого і старозавітного пророка Наума, одного з 12 малих пророків і покровителя людей, які займаються розумовою працею. . За старим стилем в...