Не робіть помилок! Де не можна ставити садові меблі - не витримають і одного сезону

Що може бути краще, ніж зустрічати теплі літні ранки, насолоджуючись кавою в саду? Однак щоб меблі довше лишалися у гарному стані, варто завчасно потурбуватися про їх правильне розміщення.

Столики, гойдалки та крісла швидко стають брудними та менш привабливими через регулярний вплив негоди. Експерти розповіли, де краще не ставити меблі, адже є високий ризик того, що вони не витримають і одного сезону.

Алі Вулрідж, співзасновник компанії Gardenesque з виробництва садових меблів, наголосив, що краще не ставити столи та крісла безпосередньо на газоні. Таке розміщення збільшує вплив вологи, що може швидко призвести до появи іржі та плісняви.

"Це не тільки псує ваші меблі на естетичному рівні, але й призведе до руйнування з часом. Навіть меблі найвищої якості не зможуть витримати тривалий вплив сирості та вологи", – пояснив Вулрідж.

І справа не лише у поливі. Щоранку на траві утворюється роса – тож уникнути зайвої вологи не вдасться, хіба щовечора заносити інвентар в закрите приміщення.

Ще один мінус – псування власне газону. Розміщення меблів на ньому може звести до мінімуму ріст трави та потенційно створити "залисини" на зеленому покритті.

Найкраще розташувати садові меблі у внутрішньому дворику. Непоганий варіант – поставити їх під деревами та високими кущами – єдиний мінус у тому, що може знадобитися більш регулярне очищення від листя та сміття. Можна також інвестувати в якісні захисні чохли, що мінімізують ризик пошкодження поверхонь.

На садових меблях може швидко з’явитися цвіль і мох. Ефективним рішенням стане використання лимонного соку. Просто змішайте сік з сіллю почистіть уражені ділянки за допомогою щітки чи губки. Після цього промийте меблі шлангом, щоб змити будь-які липкі залишки або частинки солі. Про інші екологічні засоби, що допоможуть очистити поверхні від бруду та іржі – читайте у матеріалі.

От у чому секрет! З чим краще їсти картоплю, щоб не погладшати

понеділок, 20 травень 2024, 23:45

Страви з картоплі користуються величезною популярністю в українців. Сам овоч є джерелом великої кількості корисних компонентів. У тому числі – вітаміни, кальцій, магній, цинк. Однак у картоплі міститься крохмаль, що робить її досить калорійною. Саме з...

Майстерний вибір: Тактичне спорядження для новачків і професіоналів.

понеділок, 20 травень 2024, 22:07

Повний гід по вибору тактичного спорядження: для початківців і експертів. Шукаєте спорядження, яке відповідатиме вашим потребам в обставинах військових дій? Заплутались у великому асортименті? Не хвилюйтеся, ми тут, щоб допомогти вам знайти те, що вам ...