Не робіть так! ТОП-3 найбільші помилки при варінні овочів

Овочі - корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України.

У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні. Деякі правила не варто ігнорувати, якщо хочете вживати корисні продукти.

Подробиці

Виливання води для варіння

Ніколи не виливайте воду, в якій варилися овочі. Якщо ви так продовжуєте робити, це буде вашою головною помилкою.

У процесі приготування вітаміни групи В і С переходять у воду. Така вода чудово підходить для приготування соусу чи супу, а також тушкованих страв.

Час варіння

Овочі будуть правильно приготовані, враховуючи час, необхідний для їх варіння.

Якщо покласти в каструлю всі овочі відразу, можна отримати в’язку кашу. Частина овочів розвариться, інші залишаться сирими.

Спочатку покладіть у каструлю твердіші овочі: цвітну капусту, броколі, моркву або кольрабі.

Тепло та овочі

Овочі не можна готувати довго за високої температури, інакше вони можуть втратити свої вітаміни та мікроелементи.

Варіння вважають найгіршим способом приготування овочів. Найкраще готувати на пару або тушкувати.

Дачникам на замітку! Шкідники тікають як від вогню: посадіть це - і забудьте про слимаків та попелицю!

понеділок, 21 липень 2025, 12:56

Овочівники і дачники, які хочуть позбутися шкідників без небезпечних хімікатів, можуть скористатися несподіваною, але ефективною альтернативою - грибами. Експерти запевняють, що деякі види грибів здатні відлякувати равликів, слимаків, попелицю, гусінь ...

Краще не купуйте! Чому половинка кавуна може бути небезпечною - важливе попередження експертів

понеділок, 21 липень 2025, 11:30

Кавун - символ літа, що освіжає, втамовує спрагу й навіть покращує настрій. Проте обрати безпечний плід - справжнє мистецтво. І головне правило, про яке часто забувають: ніколи не купуйте кавун, розрізаний навпіл, передають Патріоти України. Нутриціол...