Не те, чим здається: Косметолог розкрила вражаючу правду про натуральну косметику

Коли в магазині ви бачите зелений значок натуральної косметики, то це явно викликає довіру до її складу "без хімії". Виникає бажання купити, передають Патріоти України.

Чи дійсно натуральна косметика більш корисна і безпечна, ніж засоби з хімічним складом? А може це просто ідеальний інструмент для продажів і такі засоби не краще звичайних баночок з компонентами промислового виробництва?

Косметолог Тетяна Моторіна на сторінці в Instagram допомогла розібратися в цьому питанні.

Ніяких чітких критеріїв терміна "натуральна косметика" на законодавчому рівні на даний момент не існує, тому це привабливе словосполучення може використовувати практично будь-який косметичний бренд, засоби якого містять хоча б один натуральний компонент.

Так що нерідко позначка "натуральна косметика" - це всього лише успішний і безпрограшний маркетинговий хід.

Будь-яка косметика, яка стоїть на полицях в магазині, не може бути 100% натуральною за визначенням, інакше такі засоби могли б зберігатися тільки в холодильнику і лише кілька днів. Звичайно, косметика промислового виробництва містить різні синтетичні емульгатори, загусники і консерванти.

Багато що з того, що ми звикли вважати хімією, отримано з природних компонентів. Але тут виробники йдуть на хитрощі і пишуть в дужках назву натурального інгредієнта замість хімічного.

Наприклад, саліцилова кислота, яку часто додають в засоби для проблемної шкіри. Вперше її добули з кори верби, і тепер виробнику ніщо не заважає стверджувати, що його засіб для очищення і підсушування шкіри містить екстракт верби.

Та ж історія з лаурилсульфатом амонію. Виробник ненатуральної косметики напише хімічну назву, а виробник натурпродукту хитро вкаже: "отримано з олії кокоса". Іноді досить зеленої упаковки або зображення дерева, листочка або крапельки, щоб ви прийняли абсолютно звичайний склад за натуральний.

Не робіть так! ТОП-2 продукти, які не можна додавати у фарш для котлет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:13

Важко знайти господиню, яка ніколи не займалася виготовленням котлет. Справа в тому, що ця м’ясна страва є неймовірно апетитною та поживною. Її люблять гурмани різного віку. І все ж любителі поїсти далеко не завжди задоволені домашніми котлетами, перед...

От у чому секрет! Навіщо під час варіння бульйону досвідчені господині додають оцет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:15

Зазвичай бульйон з’являється у нашому раціоні в основному для того, щоб покращити стан здоров’я, передають Патріоти України. Ця страва вважається неймовірно корисною. Тому бульйон часто входить у рекомендації дієтичного харчування, а також допомагає шв...