Котлети можуть бути різні - з м'ясного, курячого чи рибного фаршу. Традиційно туди додають яйце, хліб чи картоплю. Також бувають котлети із гречки. Останні вважаються класикою української кухні, передають Патріоти України.
Котлети із гречкою називаються гречаниками. Їх можна смажити на сковороді або тушкувати у соусі. Кулінари визнають, що страва незвичайна, але хвалять за м'якість, соковитість та апетитну скоринку. І хоч за назвою здається, що гречка там головний інгредієнт, м'ясо все ж таки знадобиться.
Вам знадобляться
Окремо для соусу потрібно
Приготування
1. Змішайте в однорідну масу фарш, цибулю, варену гречку, сіль, перець, сушений часник та розбиті яйця.
2. Виліпите середнього розміру гречаники, обваляйте в сухарях.
3. У велику каструлю влийте олію, і на ній обсмажте котлети по 2-3 хв з кожного боку, до золотистості.
4. На олії, що залишилася, обсмажте цибулю (3 хв) і влийте томатний сік. Це поєднання зробить соус дуже смачним.
5. Як тільки маса почне кипіти — закиньте всі гречаники в каструлю і готуйте під кришкою близько 15 хвилин. По готовності присипте рубаною зеленню.
Для кращого розуміння, як готувати котлети, можете переглянути коротке відео.
Смачного!
Якщо у вас не має алергії, кисломолочні продукти, особливо кефір та йогурт, можуть бути корисними для кишківника. А при непереносності лактози також є шанс знайти альтернативу, але краще попередньо проконсультуватися з гастроентерологом, передають Патр...
Бобові (квасоля, сочевиця, арахіс, нут, горох) багаті білками, що допомагають шкірі регенерувати і довше залишатися молодою. Про користь бобових у раціоні розповіла дієтологиня Оксана Скіталінська, передають Патріоти України. За її словами, бобові мают...