Не відірватися! Ніжна і соковита запечена скумбрія в гірчично-апельсиновому маринаді

Скумбрія - неймовірна рибка, це джерело вітамінів, мінералів і мікроелементів, вона містить омега-3, оптимізує обмін речовин і рівень гормонів! Але найпрекрасніше те, що вона ще й до неможливості смачна і доступна, передають Патріоти України.

Рибка запікається в соці апельсина в поєднанні з гірчицею, має приємний кисло-солодкий відтінок, і виходить дуже ніжною і соковитою. Таку скумбрію можна приготовути і в духовці, і на мангалі, і на решітці гриль.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • скумбрія – 2 шт .;
  • сік апельсина – 1 шт .;
  • цедра апельсина – 1 ч.л.
  • оливкова олія – 1ч.л.;
  • кріп – 1 невеликий пучок;
  • сіль за смаком;
  • гірчиця звичайна (ніжна) – 1 ст.л.
  • спеції для риби
  1. Скумбрію разморозити при кімнатній температурі. Відрізаємо голову, хвостики, плавники і виймаємо всі нутрощі. Також вирізати хребет зі спинки, а животик не розрізати. щоб жирок не витікав а залишився всередині рибки.
    Особливо ретельно потрібно видаляти чорну плівку, інакше готову страву буде гірчити. Промиваємо під проточною водою і обсушуємо трохи паперовими рушниками.
  2. Апельсини ретельно промиваємо теплою водою, щоб зняти залишки воску, яким їх покривають перед перевезенням. Обсушуємо паперовими рушниками.
    Один апельсин розрізаємо навпіл і вичавлюємо сік будь-яким зручним способом. Також знімаємо цедру, яку теж додаємо до маринаду.
  3. У миску з соком відправляємо спеції і сіль (за смаком), додаємо гірчицю (беріть не міцну, а лагідну/ніжну), цедру. Все ретельно розмішуємо – і маринад готовий.
  4. Рибу викладаємо в маринад і залишаємо хв.на 30-40.
  5. Викладаємо рибку на деко або в скляну прямокутну форму і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хв., не більше.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...