
Скумбрія - неймовірна рибка, це джерело вітамінів, мінералів і мікроелементів, вона містить омега-3, оптимізує обмін речовин і рівень гормонів! Але найпрекрасніше те, що вона ще й до неможливості смачна і доступна, передають Патріоти України.
Рибка запікається в соці апельсина в поєднанні з гірчицею, має приємний кисло-солодкий відтінок, і виходить дуже ніжною і соковитою. Таку скумбрію можна приготовути і в духовці, і на мангалі, і на решітці гриль.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- скумбрія – 2 шт .;
- сік апельсина – 1 шт .;
- цедра апельсина – 1 ч.л.
- оливкова олія – 1ч.л.;
- кріп – 1 невеликий пучок;
- сіль за смаком;
- гірчиця звичайна (ніжна) – 1 ст.л.
- спеції для риби
- Скумбрію разморозити при кімнатній температурі. Відрізаємо голову, хвостики, плавники і виймаємо всі нутрощі. Також вирізати хребет зі спинки, а животик не розрізати. щоб жирок не витікав а залишився всередині рибки.
Особливо ретельно потрібно видаляти чорну плівку, інакше готову страву буде гірчити. Промиваємо під проточною водою і обсушуємо трохи паперовими рушниками. - Апельсини ретельно промиваємо теплою водою, щоб зняти залишки воску, яким їх покривають перед перевезенням. Обсушуємо паперовими рушниками.
Один апельсин розрізаємо навпіл і вичавлюємо сік будь-яким зручним способом. Також знімаємо цедру, яку теж додаємо до маринаду. - У миску з соком відправляємо спеції і сіль (за смаком), додаємо гірчицю (беріть не міцну, а лагідну/ніжну), цедру. Все ретельно розмішуємо – і маринад готовий.
- Рибу викладаємо в маринад і залишаємо хв.на 30-40.
- Викладаємо рибку на деко або в скляну прямокутну форму і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хв., не більше.
Дослідження та досвід кулінарів показують, що рисовий оцет - це не лише популярна добавка до страв азійської кухні, а й справжній оздоровчий продукт. Якщо додавати його у воду, він допомагає прискорити обмін речовин, очищає організм, сприяє схудненню т...
Батарея смартфона швидко сідає через неправильні звички заряджання. Простими змінами можна значно подовжити її термін служби та уникнути швидкої деградації. Про це пише Tom’s Guide, передають Патріоти України. . Експерти пояснюють: головна причина швид...