Не відірватися! Смачна хрустка квашена капуста в розсолі

Квашена капуста за цим рецептом виходить дуже смачна, хрустка, а також досить швидко готується! М’яти руками її не доведеться, тому що заквашується вона в розсолі. Рецепт дуже простий і перевірений роками, передають Патріоти України.

На 3-х літрову банку:

  • 2-2,3 кг білокачанної капусти (пізніх сортів)
  • 2 середні морквини
  • 3-4 лаврових листки
  • кілька горошин чорного або запашного перцю (за бажанням)
  • можна додати кмин

Розсіл:

  • 1,5 л води
  • 1-2 ст. ложки солі
  • 1-2 ст. ложки цукру

Приготування:

1. Приготувати розсіл, розчинивши в теплій кип’яченій воді сіль і цукор.

2. Капусту очистити від верхніх листочків, розрізати на кілька частин і нашаткувати ножем, на тертці або в комбайні, у кого що є.

3. Моркву натерти на крупній тертці.

4. Змішати капусту з морквою. Перекласти цю суміш в чисту банку, злегка утрамбувати (але не сильно). Між шарами покласти кілька лаврових листочків і перець горошком.

5. Налити в банку розсіл так, щоб він повністю покрив капусту. (В залежності від того, як ви її порізали, дрібно або крупніше, у вас піде 1,2-1,5 л розсолу.)

6. Банку нещільно прикрити кришкою або накрити складеним в кілька разів бинтиком. Поставити в глибоку тарілку, оскільки під час бродіння розсіл буде підніматися і переливатися через край. Залишити на кухні приблизно на три доби.

7. Слідкуйте, щоб верхній шар капусти не залишався без розсолу (коли це станеться, просто трохи утрамбуйте її ложкою). Час заквашування залежить від температури. Якщо на кухні тепло, то можна пробувати вже через дві доби.

Коли квашена капуста буде готова, поставте її в холодильник.

От і все! З квашеної капусти можна робити різні салати, вінегрет, начинки для пиріжків або пирогів, або просто заправити її олією і подавати на стіл.

Смачного!

Соя - продукт, якого бояться дарма: Чому її варто додати до раціону

четвер, 17 липень 2025, 19:05

Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...

Дачникам на замітку! Коли не можна поливати город - найгірший час

четвер, 17 липень 2025, 18:30

Правильний полив - ключ до щедрого врожаю. Недотримання режиму може створити ідеальні умови для розвитку хвороб, ослабити рослини та навіть звести нанівець усі зусилля. Експерти пояснили, чому певна частина доби є найгіршим моментом для поливу. Також о...