Не відірватися! Смачна хрустка квашена капуста в розсолі

Квашена капуста за цим рецептом виходить дуже смачна, хрустка, а також досить швидко готується! М’яти руками її не доведеться, тому що заквашується вона в розсолі. Рецепт дуже простий і перевірений роками, передають Патріоти України.

На 3-х літрову банку:

  • 2-2,3 кг білокачанної капусти (пізніх сортів)
  • 2 середні морквини
  • 3-4 лаврових листки
  • кілька горошин чорного або запашного перцю (за бажанням)
  • можна додати кмин

Розсіл:

  • 1,5 л води
  • 1-2 ст. ложки солі
  • 1-2 ст. ложки цукру

Приготування:

1. Приготувати розсіл, розчинивши в теплій кип’яченій воді сіль і цукор.

2. Капусту очистити від верхніх листочків, розрізати на кілька частин і нашаткувати ножем, на тертці або в комбайні, у кого що є.

3. Моркву натерти на крупній тертці.

4. Змішати капусту з морквою. Перекласти цю суміш в чисту банку, злегка утрамбувати (але не сильно). Між шарами покласти кілька лаврових листочків і перець горошком.

5. Налити в банку розсіл так, щоб він повністю покрив капусту. (В залежності від того, як ви її порізали, дрібно або крупніше, у вас піде 1,2-1,5 л розсолу.)

6. Банку нещільно прикрити кришкою або накрити складеним в кілька разів бинтиком. Поставити в глибоку тарілку, оскільки під час бродіння розсіл буде підніматися і переливатися через край. Залишити на кухні приблизно на три доби.

7. Слідкуйте, щоб верхній шар капусти не залишався без розсолу (коли це станеться, просто трохи утрамбуйте її ложкою). Час заквашування залежить від температури. Якщо на кухні тепло, то можна пробувати вже через дві доби.

Коли квашена капуста буде готова, поставте її в холодильник.

От і все! З квашеної капусти можна робити різні салати, вінегрет, начинки для пиріжків або пирогів, або просто заправити її олією і подавати на стіл.

Смачного!

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...