Квашена капуста за цим рецептом виходить дуже смачна, хрустка, а також досить швидко готується! М’яти руками її не доведеться, тому що заквашується вона в розсолі. Рецепт дуже простий і перевірений роками, передають Патріоти України.
1. Приготувати розсіл, розчинивши в теплій кип’яченій воді сіль і цукор.
2. Капусту очистити від верхніх листочків, розрізати на кілька частин і нашаткувати ножем, на тертці або в комбайні, у кого що є.
3. Моркву натерти на крупній тертці.
4. Змішати капусту з морквою. Перекласти цю суміш в чисту банку, злегка утрамбувати (але не сильно). Між шарами покласти кілька лаврових листочків і перець горошком.
5. Налити в банку розсіл так, щоб він повністю покрив капусту. (В залежності від того, як ви її порізали, дрібно або крупніше, у вас піде 1,2-1,5 л розсолу.)
6. Банку нещільно прикрити кришкою або накрити складеним в кілька разів бинтиком. Поставити в глибоку тарілку, оскільки під час бродіння розсіл буде підніматися і переливатися через край. Залишити на кухні приблизно на три доби.
7. Слідкуйте, щоб верхній шар капусти не залишався без розсолу (коли це станеться, просто трохи утрамбуйте її ложкою). Час заквашування залежить від температури. Якщо на кухні тепло, то можна пробувати вже через дві доби.
Коли квашена капуста буде готова, поставте її в холодильник.
От і все! З квашеної капусти можна робити різні салати, вінегрет, начинки для пиріжків або пирогів, або просто заправити її олією і подавати на стіл.
Смачного!
Безумовно, всім подобається, коли млинці виходять з дірочками. Така страва має дуже апетитний зовнішній вигляд, передають Патріоти України. Однак домогтися подібної ніздрюватості досить складно. Потрібно враховувати одразу декілька нюансів приготування...
При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...