Не встоїть ніхто! Простий рецепт ароматних котлет у томатному соусі

Зручність цієї страви в тому, що ви легко можете приготувати котлети з запасом, щоб вистачило на цілий тиждень. А смакують вони неймовірно з будь-якими гарнірами, зазначають Патріоти України.

Почистьте та дуже дрібно поріжте цибулю. Щоб не плакати, потримайте їх перед цією операцією в холодильнику.

Викладіть фарш у каструльку, додайте вершки, сіль, перець, яйце, сухарі та половину порізаної цибулі. Як слід вимішайте.

Інгредієнти

  • Фарш курячий або індичий - 1 кг
  • Цибуля - 2 шт.
  • Болгарський червоний перець - 2 шт.
  • Вершки - 3 ст. ложки
  • Соєвий соус - 4 ст. ложки
  • Томатна паста - 2 ст. ложка
  • Яйце
  • Сіль та перець
  • Панірувальні сухарі - 2 жмені

Розігрійте на великому вогні сковороду, змащену олією, сформуйте руками невеличкі котлетки потрібного вам розміру та обсмажте з двох боків до золотистого кольору, але не до готовності. Обсмажені котлети перекладайте в глибоку форму для випікання.

Тим часом розігрійте духовку до 180 градусів. Коли усі котлети вже обсмажені, у тій же сковороді злегка обсмажте решту цибулі та порізаний смужками болгарський перець.

Коли перець пустить сік, додайте томатну пасту та соєвий соус. Злегка потушкуйте суміш, а тоді вилийте в посудину до котлеток. Долийте в посудину окропу, щоб вода майже вкрила котлети, а тоді відправляйте форму в духовку. Випікайте котлетки 40 хвилин. Готові котлети з соусом подавайте з відварним рисом, гречкою, пюре або кускусом.

Це може здивувати! Чому холодильник "їсть" більше енергії - несподівана причина

субота, 15 листопад 2025, 7:15

Господині слідкують за чистотою холодильника та піклуються про відсутність неприємних запахів у ньому. Але чи замислювалися ви, чому вода накопичується всередині вашого холодильника? Виявляється, що за це відповідає один невеликий компонент. Його слід ...

Народні прикмети на 15 листопада - перший день Різдвяного посту. Традиції та заборони

субота, 15 листопад 2025, 7:08

15 листопада за новим календарем (28 листопада за старим) - день пам'яті святих Гурія, Самона і Авіви, які жили в III-IV століттях, і святого Паїсія Величковського, родом з України. 15 листопада розпочинається Різдвяний піст (в народі - Пилипівка.- ПУ)...