Не знає половина господинь! Коли в тісто потрібно додавати розпушувач, а коли соду

Пишність випічці надає розпушувач і сода. Але чи замислювались ви над тим, чому за одним рецептом потрібно додавати соду, а іншим - розпушувач, передають Патріоти України.

Хибним є переконання, що ці компоненти можуть взаємно замінювати один одного. Це не завжди так.

Подробиці

Коли додавати соду

Вона допомагає тільки в тому випадку, якщо серед компонентів є кислі продукти, наприклад, кефір, сметана або молоко, що скисло.

Підійде ягідний чи лимонний сік.

Деякі господині застосовують соду у суміші з оцтом. Але про цей метод можна забути, оскільки далеко не завжди він працює. Також це може негативно вплинути на смак булочок або пиріжків.

Коли додавати розпушувач

Цей компонент підійде, якщо у складі немає кислих добавок.

Розпушувач треба спочатку змішати з сухими інгредієнтами, наприклад, з борошном, а вже потім додавати до решти тіста. У цей час і почнеться реакція щодо виділення бульбашок повітря. Після замішування таку заготовку можна відправляти до духовки.

Джерело: ПростоВей

Психологічний тест, який розкриє, чим ви керуєтеся в житті - розумом чи серцем

вівторок, 11 листопад 2025, 7:11

Психологічні тести допомагають не лише розважитися, а й глибше зрозуміти власний характер. Цей короткий тест на логічне мислення триває лише кілька секунд, але може показати, чим саме ви керуєтеся в житті - розумом чи почуттями, передають Патріоти Укра...

Народні прикмети на 11 листопада: Чому незаміжні дівчата та торговці шанували Федоров день, що застерігали робити сьогодні, щоб уникнути біди

вівторок, 11 листопад 2025, 7:08

Народні прикмети на 11 листопада: Чому в Україні незаміжні дівчата та торговці шанували Федоров день, що застерігали робити сьогодні, щоб уникнути біди. Православне свято 11 листопада за новим календарем (24 листопада за старим) - день пам'яті Феодора ...