Не знає половина господинь! Коли в тісто потрібно додавати розпушувач, а коли соду

Пишність випічці надає розпушувач і сода. Але чи замислювались ви над тим, чому за одним рецептом потрібно додавати соду, а іншим - розпушувач, передають Патріоти України.

Хибним є переконання, що ці компоненти можуть взаємно замінювати один одного. Це не завжди так.

Подробиці

Коли додавати соду

Вона допомагає тільки в тому випадку, якщо серед компонентів є кислі продукти, наприклад, кефір, сметана або молоко, що скисло.

Підійде ягідний чи лимонний сік.

Деякі господині застосовують соду у суміші з оцтом. Але про цей метод можна забути, оскільки далеко не завжди він працює. Також це може негативно вплинути на смак булочок або пиріжків.

Коли додавати розпушувач

Цей компонент підійде, якщо у складі немає кислих добавок.

Розпушувач треба спочатку змішати з сухими інгредієнтами, наприклад, з борошном, а вже потім додавати до решти тіста. У цей час і почнеться реакція щодо виділення бульбашок повітря. Після замішування таку заготовку можна відправляти до духовки.

Джерело: ПростоВей

Чому квитанції про оплату комунальних послуг треба зберігати 5 років - пояснення

середа, 14 травень 2025, 8:27

Юристи радять зберігати протягом 5 років квитанції про оплату комунальних послуг після оплати рахунків за електроенергію, газ, воду тощо. Річ у тім, що вони можуть допомогти вирішити можливі спори з постачальниками. Про це йдеться в матеріалі "На пенсі...

Все просто! Як перевірити масло на натуральність

середа, 14 травень 2025, 7:48

Вершкове масло – це базовий продукт, який має бути у кожному холодильнику. Саме тому важливо впевнено знати, що ви купили справжнє масло, а не підробку з додаванням рослинних жирів. Редакція FoodOboz розповість, як самостійно перевірити натуральність м...