Не знає половина господинь! Коли в тісто потрібно додавати розпушувач, а коли соду

Пишність випічці надає розпушувач і сода. Але чи замислювались ви над тим, чому за одним рецептом потрібно додавати соду, а іншим - розпушувач, передають Патріоти України.

Хибним є переконання, що ці компоненти можуть взаємно замінювати один одного. Це не завжди так.

Подробиці

Коли додавати соду

Вона допомагає тільки в тому випадку, якщо серед компонентів є кислі продукти, наприклад, кефір, сметана або молоко, що скисло.

Підійде ягідний чи лимонний сік.

Деякі господині застосовують соду у суміші з оцтом. Але про цей метод можна забути, оскільки далеко не завжди він працює. Також це може негативно вплинути на смак булочок або пиріжків.

Коли додавати розпушувач

Цей компонент підійде, якщо у складі немає кислих добавок.

Розпушувач треба спочатку змішати з сухими інгредієнтами, наприклад, з борошном, а вже потім додавати до решти тіста. У цей час і почнеться реакція щодо виділення бульбашок повітря. Після замішування таку заготовку можна відправляти до духовки.

Джерело: ПростоВей

Знижують тиск та захищають від інсульту! Названо фрукти. які варто включити в раціон

четвер, 25 липень 2024, 15:37

Якщо регулярно їсти ці ягоди та фрукти, можна назавжди забути про проблеми із серцево-судинною системою, передають Патріоти України. Одним із найважливіших факторів розвитку хвороб серця й судин є недостатнє вживання фруктів. Але потрібно знати, які са...

"Тим, кому це все ще подобається, амінь": Мережу розбурхало відео, як енергетик виглядає під мікроскопом

четвер, 25 липень 2024, 15:24

Чоловік поділився відео про те, який вигляд має енергетичний напій під мікроскопом. Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Користувач TikTok, відомий як micromagic6, спричинив справжній переполох, опублікувавши ролик, що показує, який вигляд м...