
Пишність випічці надає розпушувач і сода. Але чи замислювались ви над тим, чому за одним рецептом потрібно додавати соду, а іншим - розпушувач, передають Патріоти України.
Хибним є переконання, що ці компоненти можуть взаємно замінювати один одного. Це не завжди так.
Коли додавати соду
Вона допомагає тільки в тому випадку, якщо серед компонентів є кислі продукти, наприклад, кефір, сметана або молоко, що скисло.
Підійде ягідний чи лимонний сік.
Деякі господині застосовують соду у суміші з оцтом. Але про цей метод можна забути, оскільки далеко не завжди він працює. Також це може негативно вплинути на смак булочок або пиріжків.
Коли додавати розпушувач
Цей компонент підійде, якщо у складі немає кислих добавок.
Розпушувач треба спочатку змішати з сухими інгредієнтами, наприклад, з борошном, а вже потім додавати до решти тіста. У цей час і почнеться реакція щодо виділення бульбашок повітря. Після замішування таку заготовку можна відправляти до духовки.
Бажаєте здорову, сяючу шкіру? Дієтолог Домініка Хатала розкрила простий рецепт смузі, який допомагає підтримувати красу шкіри і є корисним варіантом другого сніданку, передають Патріоти України. Чому раціон важливий для шкіри. Красива шкіра залежить не...
28 жовтня за новим церковним календарем (10 листопада за старим) згадують святу Параскеву Іконійську, відому в народі як Параскева П'ятниця, а також преподобного Іова, ігумена Почаївського. За старим стилем - день пам'яті святих Євфимія Солунського, Лу...