
Пишність випічці надає розпушувач і сода. Але чи замислювались ви над тим, чому за одним рецептом потрібно додавати соду, а іншим - розпушувач, передають Патріоти України.
Хибним є переконання, що ці компоненти можуть взаємно замінювати один одного. Це не завжди так.
Коли додавати соду
Вона допомагає тільки в тому випадку, якщо серед компонентів є кислі продукти, наприклад, кефір, сметана або молоко, що скисло.
Підійде ягідний чи лимонний сік.
Деякі господині застосовують соду у суміші з оцтом. Але про цей метод можна забути, оскільки далеко не завжди він працює. Також це може негативно вплинути на смак булочок або пиріжків.
Коли додавати розпушувач
Цей компонент підійде, якщо у складі немає кислих добавок.
Розпушувач треба спочатку змішати з сухими інгредієнтами, наприклад, з борошном, а вже потім додавати до решти тіста. У цей час і почнеться реакція щодо виділення бульбашок повітря. Після замішування таку заготовку можна відправляти до духовки.
Психологічні тести допомагають не лише розважитися, а й глибше зрозуміти власний характер. Цей короткий тест на логічне мислення триває лише кілька секунд, але може показати, чим саме ви керуєтеся в житті - розумом чи почуттями, передають Патріоти Укра...
Народні прикмети на 11 листопада: Чому в Україні незаміжні дівчата та торговці шанували Федоров день, що застерігали робити сьогодні, щоб уникнути біди. Православне свято 11 листопада за новим календарем (24 листопада за старим) - день пам'яті Феодора ...