Не знає половина господинь! Коли в тісто потрібно додавати розпушувач, а коли соду

Пишність випічці надає розпушувач і сода. Але чи замислювались ви над тим, чому за одним рецептом потрібно додавати соду, а іншим - розпушувач, передають Патріоти України.

Хибним є переконання, що ці компоненти можуть взаємно замінювати один одного. Це не завжди так.

Подробиці

Коли додавати соду

Вона допомагає тільки в тому випадку, якщо серед компонентів є кислі продукти, наприклад, кефір, сметана або молоко, що скисло.

Підійде ягідний чи лимонний сік.

Деякі господині застосовують соду у суміші з оцтом. Але про цей метод можна забути, оскільки далеко не завжди він працює. Також це може негативно вплинути на смак булочок або пиріжків.

Коли додавати розпушувач

Цей компонент підійде, якщо у складі немає кислих добавок.

Розпушувач треба спочатку змішати з сухими інгредієнтами, наприклад, з борошном, а вже потім додавати до решти тіста. У цей час і почнеться реакція щодо виділення бульбашок повітря. Після замішування таку заготовку можна відправляти до духовки.

Джерело: ПростоВей

Дев’ять продуктів, які можуть продовжити життя: Експерти радять їсти їх частіше

четвер, 25 грудень 2025, 9:12

Здорове харчування відіграє ключову роль у довголітті та профілактиці хронічних захворювань. Дієтологи наголошують: продукти, багаті на антиоксиданти, клітковину, корисні жири та пробіотики, допомагають підтримувати клітинне здоров’я та уповільнювати п...

Коли треба вечеряти? Вчені розповіли, коли найкращий час для останнього прийому їжі

четвер, 25 грудень 2025, 8:50

Часто люди відкладають вечерею до останнього - після завершення роботи, домашніх справ та часу з дітьми. Але така тактика є хибною, адже час прийому їжі такий самий важливий для здоров'я, як і її якість та поживність. Коли найкращий час для вечері - ро...