Не знає половина господинь! Коли в тісто потрібно додавати розпушувач, а коли соду

Пишність випічці надає розпушувач і сода. Але чи замислювались ви над тим, чому за одним рецептом потрібно додавати соду, а іншим - розпушувач, передають Патріоти України.

Хибним є переконання, що ці компоненти можуть взаємно замінювати один одного. Це не завжди так.

Подробиці

Коли додавати соду

Вона допомагає тільки в тому випадку, якщо серед компонентів є кислі продукти, наприклад, кефір, сметана або молоко, що скисло.

Підійде ягідний чи лимонний сік.

Деякі господині застосовують соду у суміші з оцтом. Але про цей метод можна забути, оскільки далеко не завжди він працює. Також це може негативно вплинути на смак булочок або пиріжків.

Коли додавати розпушувач

Цей компонент підійде, якщо у складі немає кислих добавок.

Розпушувач треба спочатку змішати з сухими інгредієнтами, наприклад, з борошном, а вже потім додавати до решти тіста. У цей час і почнеться реакція щодо виділення бульбашок повітря. Після замішування таку заготовку можна відправляти до духовки.

Джерело: ПростоВей

Секрет сяючої шкіри у склянці - рецепт, який творить дива!

вівторок, 28 жовтень 2025, 7:15

Бажаєте здорову, сяючу шкіру? Дієтолог Домініка Хатала розкрила простий рецепт смузі, який допомагає підтримувати красу шкіри і є корисним варіантом другого сніданку, передають Патріоти України. Чому раціон важливий для шкіри. Красива шкіра залежить не...

Народні прикмети на 28 жовтня: Нічого не виносьте з дому. Чому жінкам на Параскеви П'ятниці треба бути обережними. Головні заборони дня

вівторок, 28 жовтень 2025, 7:11

28 жовтня за новим церковним календарем (10 листопада за старим) згадують святу Параскеву Іконійську, відому в народі як Параскева П'ятниця, а також преподобного Іова, ігумена Почаївського. За старим стилем - день пам'яті святих Євфимія Солунського, Лу...