Апельсиновий пиріг - смачна домашня випічка. Такий пиріг виходить ніжним, соковитим та із неймовірним ароматом, передають Патріоти України.
Апельсин ретельно вимити, натерти трохи цедри на дрібній тертці. З самого апельсина зрізати білу частину й вирізати сегменти без плівок. Вирізану м'якоть нарізати на середні шматочки.
У яєць відділити жовтки від білків. Білки прибрати в холодильник. Жовтки з'єднати з половиною цукру та перетерти на піну до побіління.
За допомогою міксера збити білки з дрібкою солі на пишну піну. Продовжуючи збивати, поступово всипати цукор і збивати до однорідної щільної маси.
У збиті білки додати натерту цедру та перетерті жовтки. Далі просіяти сюди борошно. Акуратно, рухами знизу вгору, перемішати за допомогою пластикової лопатки до однорідної маси. Додати шматочки апельсинів й знову акуратно перемішати.
Змастити форму олією. Перекласти у неї бісквітну масу і розрівняти поверхню.
Відправити пиріг у попередньо розігріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин. Верх повинен стати світло-коричневим, а пиріг щільним під час натискання. Перевірити можна за допомогою дерев’яної шпажки: якщо проткнути нею пиріг, то вона має вийти сухою.
Готовий пиріг залишити в формі на 10 хвилин. Потім дістати з форми і дати повністю охолонути. Можна його посипати цукровою пудрою.
Для 1 шару
Для 2 шару
Приготування першого шару. М'яке масло з'єднати з цедрою апельсина.
Додати борошно, цукрову пудру й замісити тісто у вигляді крихт. Викласти його в форму, злегка притискаючи. Відправити у заздалегідь розігріту до 180°С духовку й випікати 10-15 хвилин, до підрум'янення боків.
Приготування другого шару. Яйця збити з цукром, додати соду, борошно та апельсиновий сік. Усе ретельно перемішати.
Вилити масу зверху на гарячий напівготовий корж і випікати ще хвилин 20-25 до рум'яного кольору. Середина пирога повинна перестати "колихатися". Готовий апельсиновий пиріг остудити і вийняти з форми. За бажанням можна посипати цукровою пудрою.
Вчені з Німеччини зробили цікаве відкриття, яке може допомогти зменшити апетит і, як наслідок, запобігти переїданню. Йдеться про просту дію – вдихання запаху їжі перед її вживанням. Дослідження показали, що цей спосіб може викликати відчуття ситості ще...
Швидкий приріст кількості мікропозик серед українців свідчить про поглиблення кризи платоспроможності населення та ускладнення доступу до банківського кредитування. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловила фінтехекспертка та співзасновниця пе...