Неможливо встояти: Відомий кулінар похвалився секретним рецептом поліського борщу

Борщ можна подавати до столу відразу після приготування, але по-справжньому смачним він стане наступного дня.

"А чи знаєте ви, що в далекі часи всі українці були практично вегетаріанцями, тому що м’яса було досить мало і домашніх свиней кололи тільки у свята кілька разів на рік? І тому всі страви були пісними, хіба що зрідка приправлялись смальцем або салом з часником. Цей варіант борщу я знайшов в одному з сіл Полісся, ним зі мною поділився один старий. І знаєте, цей рецепт заслуговує на увагу", - похвалився кулінар Євген Клопотенко знахідкою на своєму сайті, передають Патріоти України, та поділився рецептом, який ми вам теж пропонуємо оцінити.

Борщ виходить дуже насиченим за смаком і кольором, а пахне так апетитно, що просто неможливо встояти.

Інгредієнти:

  • Вода — 2 л
  • Буряк — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Картопля — 3−4 шт.
  • Болгарський перець — ½ шт.
  • Морква — ½ шт.
  • Квашена капуста (з розсолом) — 200 г
  • Томатна паста — 2 ст. л.
  • Мед — 1−2 ст. л.
  • Сіль і перець — за смаком

Покроковий рецепт

1. Приготуйте бульйон на буряках — або просто відвар з буряка. Для цього потрібно почистити буряк, розрізати його навпіл, залити водою і варити 40 хвилин до готовності. Додайте у відвар ½ цибулини і продовжуйте готувати далі.

2. Картоплю (3−4 шт.) наріжте дрібними кубиками і покладіть у буряковий бульйон.

3. Половину моркви наріжте соломкою і додайте в каструлю до бульйону. Нехай все продовжує варитися.

4. Приготуйте зажарку. Для цього болгарський перець (½ шт.) і другу половину цибулини наріжте кубиками та припустіть на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії до м’якості протягом 3−5 хвилин. Додайте томатну пасту (2 ст. л.) і протушкуйте ще 2−3 хвилини.

5. Тепер дістаньте з бульйону буряк, дайте йому трохи охолонути і наріжте шматочками довільного розміру. Він дуже гарячий, тому нарізайте обережно, щоб не обпектися. Поверніть нарізаний буряк у бульйон і туди ж покладіть зажарку.

6. Якщо всі овочі готові, то додайте в борщ квашену капусту з розсолом (200 г). Проваріть 3 хвилини і спробуйте. Тепер настав час довести смак сіллю, перцем і медом (1−2 ст. л.).

Готовий борщ можна залишити на 20 хвилин, щоб він настоявся і наситився ароматами. А можна відправити в духовку з температурою 180 градусів, щоб він протомився 15−20 хвилин. Подавати можна відразу ж гарячим. Хоча ідеального смаку він набуде тільки наступного дня. Народна мудрість.

Творить дива! Вчені назвали найкорисніший продукт харчування

субота, 27 квітень 2024, 12:30

Дослідники з Університету Вільяма Патерсона в Нью-Джерсі зробили частину роботи за нас. Аналізуючи харчову цінність десятків продуктів і їхній вміст 17 основних поживних речовин, включно з клітковиною, вітаміном С, кальцієм, залізом і білком, вони вияв...

Лише спробуйте! Цей продукт зробить каву неймовірно смачною

субота, 27 квітень 2024, 12:28

Що додати до кави, щоб повністю розкрити й посилити смак цього неймовірного напою, передають Патріоти України. Жоден ранок не обходиться без кави, яка бадьорить, дає силу та піднімає настрій на цілий день. А щоб напій був насиченішим та ароматнішим, мо...