Нітрилові рукавички: особливості виготовлення й сфера застосування

Завдяки унікальним властивостям матеріалу цей захисний засіб знайшов гідне місце застосування від медицини до майже кожного домогосподарства в розвинених країнах світу

До початку 90-х основним матеріалом для виготовлення рукавичок був латекс. Але у зв'язку з поширенням ВІЛ-інфекції медикам бракувало одноразових захисних засобів. Латексні моделі виготовляються з натурального каучуку, який виходить з соку вічнозеленого дерева Гевеї бразильської з додаванням цілого ряду додаткових інгредієнтів – прискорювачів, стабілізаторів, поверхнево-активних речовин, наповнювачів.

Через деякий час на ринку з'явилися одноразові нітрилові рукавички, які відповідали всім поставленим вимогам. Як тільки було дозволено їхнє застосування насамперед у медичній сфері (виняток – хірургія), цілий ряд компаній розпочали виробництво. Такі моделі стали використовувати під час косметичних процедур (пілінг, нанесення масок, очищення шкіри), в процесі приготування їжі, а також при виконанні прибирання та для санітарної обробки різних приміщень і поверхонь.

Купити нітрилові рукавички можна в мультирегіональному інтернет-магазині MAKEUP makeup.com.ua/categorys/1092661/. Представлені моделі стійкі до впливу різних хімічних речовин, добре переносять високі температури, забезпечують необхідну тактильну чутливість під час роботи.

Виробництво передбачає виконання кількох етапів:

  • вихідна підготовка сировини;
  • керамічні форми проходять ретельне очищення та сушіння, а також занурюються в спеціальні хімічні розчини;
  • отримана плівка піддається нагріванню для формування рукавичок на стадії висихання;
  • вироби занурюються в місткість з водою для видалення механічних і хімічних залишків;
  • формується валик манжети;
  • фінішна обробка забезпечує легке надягання (наприклад, напудрювання або покриття внутрішньої поверхні тонким шаром полімеру);
  • завершальна стадія – виймання з форм.

Окремі зразки з кожної партії проходять тест на рівень проникності.

Важливі властивості й пропоновані варіанти

Нітрил отримується шляхом емульсійної полімеризації бутадієну й акрилонітрилу. Саме ці речовини забезпечують високу еластичність, стійкість до пошкоджень, а також до впливу хімічних речовин. Отриманий матеріал абсолютно безпечний, повністю повторює форму руки, гіпоалергенний, не викликає пітливості, сухості та відчуття стягнутості.

Запропоновані вироби в залежності від особливостей виконання та призначення поділяються на три основні групи:

  • Одноразові. Широко застосовуються в медицині, ветеринарії, в лабораторних умовах, при виконанні різних косметичних процедур, а також в побуті (приготування їжі, прибирання).
  • Робочі. Такий матеріал є хорошим діелектриком і антистатиком. Стійкий до впливу різних олій і нафтохімічних продуктів, тому подібні варіанти використовуються в автомобілебудівній і нафтохімічної промисловості.
  • На бавовняній основі. В процесі виготовлення натуральна основа занурюється в рідкий полімер. Ці моделі забезпечують необхідний комфорт в складних погодних умовах і мають теплозахисні властивості.

Нітрилові рукавички є зручним, безпечним, практичним варіантом, який відрізняється високою міцністю, еластичністю й великим спектром можливостей.


ТОП-5 помилок у зберіганні та приготуванні м’яса, які допускають майже всі господині

субота, 20 квітень 2024, 11:15

М’ясо є дорогим продуктом, який, на жаль, дуже легко зіпсувати неправильним приготуванням або зберіганням. У результаті м’ясо може повністю втратити свої унікальні смакові якості, а то й зовсім пропасти, передають Патріоти України. 1.Заморожувати цілі...

Доступні всім! Дієтолог назвав продукти та напої, які підтримують здоров'я печінки

субота, 20 квітень 2024, 10:57

Печінка відповідає за багато процесів в організмі: від виробництва білків, холестерину та жовчі до зберігання вітамінів, мінералів і запасів енергії у вигляді глікогену. Вона також розщеплює токсини, такі як алкоголь, ліки та природні побічні продукти ...