Нині це дикість для всіх! За що найчастіше дорікали жінкам у СРСР

Попри те, що влада СРСР заявляла, що в суспільстві панує рівність та рівноправ’я, сексизм в ті роки процвітав. Жінки дійсно могли працювати на рівні з чоловіками, але на цьому все.

Дівчата часто зазнавали критики і осуду за поведінку, зовнішній вигляд і життєві вибори. Про те, за що їм дорікали найчастіше, розповідає OBOZ.UA.

У Радянському Союзі кожен аспект життя громадян був під пильним контролем партії і суспільства. Жінки, які становили значну частину робочої сили, одночасно мали відповідати ще й ролі ідеальних дружин і матерів. Це значно виснажувало, адже незалежно від того, наскільки важко працювала жінка, якщо вона не відповідала очікуванням, її могли засудити як "погану матір" або "недостатньо хорошу дружину".

Сьогодні, коли ми говоримо про права жінок, рівність статей і емансипацію, важко уявити, що відносно нещодавно пів людства стикалося з подібним, адже, на щастя, для більшості людей ці упередження та негласні правила стали дикістю.

Співмешкання

Найбільшим гріхом для радянської жінки було життя з чоловіком в одній оселі без офіційного шлюбу. Чутки про непорядність розповсюджувалися з неймовірно великою швидкістю, а бабусі на лавочках не втрачали можливості, щоб засудити таку поведінку. На додачу жінки ще й чули погрози про звільнення чи виключення з партії за свою розбещеність.

Прояви кохання

Обійматися чи цілуватися у громадських місцях було вкрай непристойно. Радянські пари закоханих, які мали необережність продемонструвати свої почуття на людях, ризикували потрапити під осудливий погляд суспільства та здобути сумнівну славу.

Самотність після 25 років

Навіть жінки трохи за 20, які не мали сім’ї, вже вважалися "старородящими". А ті, кому вже виповнилося 25 років, але вони не вийшли заміж та не народили дітей, викликали неймовірні підозри. До них ставилися доволі зневажливо, що значно ускладнювало подальшу побудову романтичного життя.

Декрет

Для Радянського союзу жінка – це в першу чергу робоча сила, тому її тривале перебування в декреті також викликала засудження. Вибір жінки залишитися вдома та присвятити себе виховуванню дітей вважався лінощами та дармоїдством.

Розлучення

Як би це дивно не звучало, але навіть вихід з токсичних стосунків або розлучення викликали неймовірне обурення суспільства. Радянська жінка повинна була терпіти та мати так звану "жіночу мудрість", щоб зберегти сім’ю попри будь-що, тому ті дружини, які наважувалися піти ставали об’єктом засудження.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...