Пельмені – надзвичайно популярна страва на теренах України. Їх вміють готувати у кожному домі, але чи всі ми готуємо їх правильно? На перший погляд пельмені – дуже проста страва. Тісто, фарш, окріп – і справу зробено. Але не все так просто, як здається. Декілька невірних кроків – і страва матиме далеко не найкращий смак. Давайте поглянемо, як зробити все правильно, пропонують Патріоти України.
Тісто для пельменів має добре ліпитися, не розварюватися та триматися. Порушення пропорцій рідини та борошна – і надіям на чудовий результат кінець.
Також треба пам'ятати, що тепла рідина зробить тісто твердим і жорстким, тому перед початком приготування воду чи іншу рідину треба охолодити.
Перед ліпленням пельменів тісто треба на годину помістити у холодильник – так борошно віддасть клейковину. Завдяки цьому тісто стане більш еластичним та не буде рватися.
Менше борошна – ніжніша страва. Не поспішайте, розкачуйте тісто невеликими порціями. Ідеальна товщина тіста пельменів – 2 міліметри.
Яке б м'ясо ви не обрали для фаршу – його соковитості буде недостатньо. Спочатку перемеліть м'ясо на м'ясорубці, що має ришітку з великими отворами. Додайте спеції, рідину (інколи використовують молоко) та залиште на годину у холодильнику.
Накладати начинку потрібно помірно, щоб краї легко зчіплювалися. Не треба давати багато начинки – вона вилетить з тіста та опиниться в просто у воді. Навряд чи це саме той результат, якого ви домагаєтесь при приготуванні пельменів.
Доволі поширеним прийомом є додавання в окріп 1 столової ложки оцту. Це допоможе запобігти передчасному розварюванню тіста.
Як свіжі, так і заморожені пельмені треба кидати лише в киплячу воду. На 1 кілограм пельменів треба як мінімум 4 літри води. Щойно приготованих пельменів треба кидати менше – щоб не злипалися.
Варити пельмені треба 7 хвилин до того, як почнуть спливати, та ще 3 – 4 хвилини після того, як вони опинились на поверхні.
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...