Огродникам на замітку: Коли сіяти помідори на розсаду, щоб зібрати багатий урожай

Помідори - одна з найпопулярніших овочевих культур, вирощуваних способом розсади. Тут дуже важливо вгадати, коли саме висівати томати, щоб не запізнитися або не допустити переростання саджанців перед пересадкою в теплиці, парники або відкритий ґрунт, передають Патріоти України.

Багато що залежить від сорту і клімату

Як пише Kvitkainfo, при виборі часу посіву потрібно орієнтуватися на:

  • кліматичні умови регіону,
  • скоростиглість обраного сорту,
  • місце посадки.

Дати посадки

Садити помідори на розсаду потрібно починати в останні дні лютого або на початку березня і до кінця квітня. Багато що залежить від сорту: як правило, терміни посіву вказуються виробником на упаковці. Якщо ви будете садити розсаду у відкритий ґрунт, а не в теплицю, насіння слід сіяти трохи пізніше - в середині березня.

В цілому від часу висіву насіння до висадки проходить 52-58 днів, тому в залежності від цього терміну і прогнозу погоди (готовності ґрунту) можна планувати точну дату. Треба знати, що переросла розсада також буде слабкою, тому сіяти насіння помідорів занадто рано недобре.

Кілька важливих порад

Щоб розсада була здоровою і потужною, створіть для неї велику кількість світла і оптимальну температуру. Деякі рекомендують обприскувати кущі кілька разів на день водою, хоча помідори не дуже люблять повітряну вологу. Але з урахуванням сухості в квартирах іноді це робити потрібно. А краще поставити зволожувач повітря.

А ви це знали? Вчені назвали найкращий режим для прання - не "вбиває" пральну машину, а також дає змогу економити воду.

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:23

Допомогти господиням вирішили вчені Лідського університету у Великій Британії, які провели спеціальний експеримент, пише видання цього навчально-дослідницького закладу, передають Патріоти України. Вчені провели експеримент, під час якого вони прали 12 ...

А ви це знали? Для чого до курячого бульйону кладуть цибулю у шкаралупі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:10

Зварити курячий бульйон - майже щоденна дія господинь. Приготування перших страв на його основі виходять ароматні та одночасно дієтичні. Іноді куряче м’ясо з бульйону використовується для інших страв, тому важливим є зовнішній вигляд продукту, передают...