Огродникам на замітку: Коли сіяти помідори на розсаду, щоб зібрати багатий урожай

Помідори - одна з найпопулярніших овочевих культур, вирощуваних способом розсади. Тут дуже важливо вгадати, коли саме висівати томати, щоб не запізнитися або не допустити переростання саджанців перед пересадкою в теплиці, парники або відкритий ґрунт, передають Патріоти України.

Багато що залежить від сорту і клімату

Як пише Kvitkainfo, при виборі часу посіву потрібно орієнтуватися на:

  • кліматичні умови регіону,
  • скоростиглість обраного сорту,
  • місце посадки.

Дати посадки

Садити помідори на розсаду потрібно починати в останні дні лютого або на початку березня і до кінця квітня. Багато що залежить від сорту: як правило, терміни посіву вказуються виробником на упаковці. Якщо ви будете садити розсаду у відкритий ґрунт, а не в теплицю, насіння слід сіяти трохи пізніше - в середині березня.

В цілому від часу висіву насіння до висадки проходить 52-58 днів, тому в залежності від цього терміну і прогнозу погоди (готовності ґрунту) можна планувати точну дату. Треба знати, що переросла розсада також буде слабкою, тому сіяти насіння помідорів занадто рано недобре.

Кілька важливих порад

Щоб розсада була здоровою і потужною, створіть для неї велику кількість світла і оптимальну температуру. Деякі рекомендують обприскувати кущі кілька разів на день водою, хоча помідори не дуже люблять повітряну вологу. Але з урахуванням сухості в квартирах іноді це робити потрібно. А краще поставити зволожувач повітря.

Все просто! Як позбутися запаху у пральній машині

вівторок, 9 грудень 2025, 23:10

Пральна машина є технікою, без якої важко уявити сучасний побут. Однак багато господинь стикаються з однаковою проблемою - одяг після прання втрачає свіжість, а в барабані з’являється затхлий, різкий запах. Причина проста: всередині техніки накопичують...

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...