От у чому секрет! Навіщо досвідчені господині додають у тісто згущене молоко

На перший погляд згущене молоко - абсолютно зайвий компонент у тісті. Адже для надання солодкого смаку досить просто додати більше цукру. Та й консистенція тіста регулюється іншими інгредієнтами, передають Патріоти України.

Подробиці

Однак у старих рецептах згадується про необхідність додавання згущеного молока. Багато господинь продовжують дотримуватися цієї рекомендації досі.

Для чого потрібне згущене молоко

Тісто з додаванням цього продукту виходить ніжним і з цікавим «м’яким» смаком, якого не можна досягти за допомогою цукру.

Крім того, спрощується згортання бісквіту “в рулет”. В результаті воно стає дуже придатним для приготування бісквітів із різними начинками.

Процес приготування страви значно пришвидшується та спрощується. Також досвідчені кулінари згадують про рівне «підняття» тіста в духовці.

Із такої заготовки можна приготувати й іншу солодку випічку. Наприклад, торти та тістечка.

А ось використовувати таке тісто для приготування піци, як і будь-якої іншої несолодкої випічки, звісно що не варто.

Рецепт тіста

Спочатку в сковорідці або каструлі потрібно розтопити 100 г вершкового масла.

В іншій ємності потрібно змішати 400 грамів згущеного молока (одна банка) і два збиті курячі яйця. У цю суміш потрібно додати щіпку ваніліну.

Далі слід «з’єднати» розтоплене вершкове масло із молочно-яєчною сумішшю.

У «коктейль», що вийшов, потрібно додати склянку просіяного борошна і чайну ложку розпушувача.

Вийде досить рідке тісто, яке потрібно розподілити по деку і відправити до духовки на 15-20 хвилин.

Ефект приємно здивує! ТОП-4 заспокійливі чаї, які знімають напруження та борються з нервозністю

субота, 19 квітень 2025, 11:56

Гаряча чашка чаю може не лише створити відчуття спокою, а й реально знизити рівень тривожності завдяки активним сполукам у його складі. Хоча люди використовують чай для заспокоєння століттями, наука лише зараз підтверджує його вплив на психічне здоров’...

Не робіть помилок! Чому домашня випічка кришиться

субота, 19 квітень 2025, 8:34

Приготування домашньої випічки – це справжнє мистецтво, яке вимагає уваги до деталей та дотримання певних правил. Однак, навіть досвідчені господині іноді стикаються з проблемою, коли булочки чи пироги виходять сухими та крихкими, передають Патріоти Ук...